Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Gian Luca Giorgi

Dr. Gian Luca Giorgi
Contractat postdoctoral
Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC)

Dr. Gian Luca Giorgi

Currículum

Currículum breu

Actualment, treballo com a científic postdoctoral a l'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complejos (IFISC) de Palma de Mallorca. Llicenciada en Física el 2002 (sota la supervisió del Prof. P. Mataloni) i el meu doctorat en Física el 2006 (sota la supervisió del Prof. F. de Pasquale) a la Universitat 'La Sapienza' de Roma. Aleshores, vaig tenir la meva primera experiència postdoctoral a la població gitana al 'Centre de Mecànica Estadística i Complexitat' (SMC). Després, a principis de 2009, vaig rebre una beca Juan de la Cierva i em vaig traslladar a Palma de Mallorca a l'IFISC. A continuació, a principis de 2012 vaig tenir una posició postdoctoral a Irlanda (University College Cork) i de novembre de 2012 a abril de 2013 vaig treballar com a postdoctorat a la Universitaet des Saarlandes de Saarbruecken (Alemanya). Després, em vaig traslladar a Torí (Itàlia) treballant com a professor fix a partir de maig de 2013 fins a abril de 2015. Després, em vaig tornar a Palma de Mallorca.

La meva activitat de recerca s'ha centrat en diferents facetes de la teoria de la informació quàntica, considerant aplicacions en diferents camps, com ara l'òptica quàntica, els sistemes d'estat sòlid, els sistemes atòmics, els ions, etc. També durant els darrers anys, també vaig començar a estudiar aspectes interdisciplinars de informació quàntica, com la coherència quàntica en biologia, informació i termodinàmica quàntica, i sincronització en el camp quàntic, que ha representat la meva línia de recerca principal.

Sóc autor de 52 articles ISI. Actualment, el meu índex h-ISI (Google Scholar) és de 19 (18) i el nombre total de cites ISI (Google Scholar) és 871 (1228).

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
07/10/2019 29/05/2020 dimarts 14.00 15.30 106/Edifici Instituts Universitaris de Recerca

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
21020 - Electromagnetisme I
21028 - Física Experimental II
11014 - Òptica Quàntica i no Lineal

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
11014 - Òptica Quàntica i no Lineal
  • Màster Universitari de Física de Sistemes Complexos 2018-19

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Grup de Física Interdisciplinària (GFI) Membre
Google+ UIB