Botar al contingut
Obert el termini de la convocatòria ordinària d'admissió general a grau
Del 3 de juny a les 9.30 h al 3 de juliol a les 21 hores

Dr. Héctor Gil Rodríguez

Dr. Héctor Gil Rodríguez
Professor ajudant doctor
Treball Social i Serveis Socials

Currículum

Currículum breu

Héctor Gil Rodríguez és Professor Ajudant Doctor a l'Àrea de Treball Social de la Universitat de les Illes Balears i Doctor en Treball Social per la Universitat Complutense de Madrid.

Va obtenir el doctorat amb una tesi, Premi Extraordinari, titulada 'Comunidades subsumidas. Persistencia y crisis de los vínculos locales de reciprocidad en el Valle medio del Alberche'.

Actualment imparteix classes al Grau de Treball Social (Facultat de Filosofia i Lletres), en les assignatures de Teoria i Models del Treball Social Comunitari (21915) i Polítiques Socials Estructurals (21927).

Les seves recerques es mouen en la cruïlla entre el Treball Social i els estudis rurals. En concret analitza les transformacions socioculturals del món rural castellà amb les eines conceptuals dels estudis pagesos i el paper del Treball Social i els Serveis Socials en els entorns rurals.

Ha participat en congressos nacionals e internacionals, i recentment ha publicat 'La rabia de las provincias' en Viento Sur (2022); 'La crisis de las comunidades de riegos. El caso del cauce del Romeral' en Sociologia Històrica núm. 1 (2021); amb César Rendueles, 'Entre el victimismo meritocrático y la resignación. Dos percepciones antagónicas de la precariedad juvenil en España' a Cuadernos de Relaciones Laborales; amb Juan Brea Iglesias, 'Estigma y salud mental. Una reflexión desde el Trabajo Social' a Trabajo Social Hoy; a més de diversos capítols de llibre sobre precarització laboral i fragilització dels vincles socials.

Ha realitzat estades de recerca a la Universidad Nacional de Educación a Distancia (2020), la Universidad Autónoma de Madrid (2019) y la Universidad Complutense (2017).

Ha participat com a investigador en projectes de recerca finançats pel Ministerio de Economía y Competitividad, la Consultora de Economías de Escala i l´Institut de Recerca i Innovació Educativa del GOIB. Actualment està vinculat al projecte de recerca 'ECOPOL. Evolución de la Contienda Política:un análisis longitudinal de los Movimientos Sociales y la Protesta en España, 2000-2020'. És membre del grup de recerca 'Desigualdades, Género y Políticas Públicas', de la Universitat de les Illes Balears, i del Grup de recerca de la Cibercultura i els moviments socials: 'Cibersomosaguas.com'. També pertany al consell assessor de 'Teknokultura. Revista de Cultura Digital i Moviments socials'.

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
13/02/2024 29/06/2024 dilluns 15.45 16.45 BC13 / Edifici Ramón LLull

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
21906 - Estructura dels Serveis Socials
21915 - Teoria i Models del Treball Social Comunitari
21927 - Polítiques Socials Estructurals
21931 - Treball de Fi de Grau de Treball Social
21932 - Polítiques d'Inclusió Social

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Desigualtats, gènere i polítiques públiques (DGPP) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta