Botar al contingut
Obert el termini d'admissió per canvi de seu
Del 13 de maig a les 9.30 h al 31 de maig a les 23.59 h de 2024

Dra. Maria Antònia Carbonero Gamundí

Dra. Maria Antònia Carbonero Gamundí
Professora titular d'universitat
Sociologia
  • Despatx 4primer pisBeatriu de Pinós
  • Despatx 51primer pisBeatriu de Pinós

Currículum

Currículum breu

Maria Antònia Carbonero Gamundí és doctora en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1989) i en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (1996). És professora titular a la Universitat de les Illes Balears. Dirigeix l'Observatori Social de les Illes Balears en la Universitat de les Illes Balears. Les línies de investigació en les que ha treballat o treballa son sociologia de la família, desigualtats de gènere i exclusió social i polítiques socials. A l'actualitat duu a terme una investigació sobre la intimitat en activitats com els treballs de cura i en l'intercanvi de sexe per diners.

Entre les seves publicacions sobre la família i les desigualtats de gènere destaquen el capítol '¿Hacia una ciudadanía inclusiva de género?' a Indagaciones sobre la ciudadanía. Transformaciones en la era global(Icaria 2007) i 'Monoparentalitat, vulnerabilitat i ciutadania' en Familias monomarentales, violencias, discriminaciones y vulnerabilidad. (COPALQUI, 2011) i la coedició dels llibres Entre la familia y el trabajo: conflictos, relaciones y políticas públicas de género en Europa y América Latina (Homo Sapiens 2007), i Nancy Fraser. Dilemas de la justícia en el siglo XXI. Género y globalización (Universitat de les Illes Balears, 2011).

En relació a la temàtica de l'exclusió social les seves més recents publicacions son el capítol referit a 'La precariedad y la exclusión por el empleo' a El primer impacto de la crisis en la cohesión social en España (Cáritas, 2010) i 'Los procesos de exclusión del empleo' a El impacto de la crisis en los procesos de exclusión en Europa ¿Por qué la crisis afecta más a la cohesión social en España? (Obra Social La Caixa, 2012).

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11442 - Reconeixement, Ciutadania i Gènere
20911 - Ètica
20917 - Valors i Cognició Humana
20919 - Corrents Actuals de l'Ètica
21905 - Estructura, Desigualtat i Exclusió Social
21914 - Teoria i Models del Treball Social de Grup
21931 - Treball de Fi de Grau de Treball Social
22502 - Introducció a la Sociologia del Treball
22532 - Treball de Fi de Grau de Relacions Laborals
22547 - Sociologia de les Polítiques de Relacions Laborals

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Desigualtats, gènere i polítiques públiques (DGPP) Investigadora principal
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta