Botar al contingut

Dra. Maria de la Mercè Llabrés Segura

Dra. Maria de la Mercè Llabrés Segura
Professora titular d'universitat
Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial
  • Despatx 117primer pisAnselm Turmeda

Currículum

Currículum breu

Nascuda en 1970. Llicenciada en Matemàtiques (1994) per la Universitat de Barcelona i Doctora en Informàtica (2001) per la Universitat de les Illes Balears.

Soc professora associada del Departament de Matemàtiques i Informàtica de la UIB des de setembre de 2008.

Els camps en els quals he investigat són Àlgebra Universal i Aplicacions Informàtiques (1995-2000), Transformació Algebraica d'Estructures (1995-2002) i Biologia Computacional i Bioinformàtica (des de 2001). La meva recerca en àlgebra universal i aplicacions informàtiques i en transformació algebraica d'estructures correspon al període de la meva tesi doctoral. En ella vaig introduir la transformació de doble pushout d'àlgebres parcials arbitràries que inclou sistemes de transformació de grafs. Vaig aplicar els meus coneixements de sistemes de reescriptura al modelatge algebraic d'estructures d'RNA i proteïnes i vaig començar la meva recerca en biologia computacional i bioinformàtica, que és la meva línia de recerca actual. La meva contribució en aquesta àrea ha estat en filogenètica, metabolómica i proteòmica. En filogenètica, conjuntament amb alguns membres del meu grup de recerca (Biologia Computacional i Bioinformàtica de la UIB), hem introduït noves distàncies en arbres i xarxes filogenètiques, així com un nou tipus de xarxes filogenètiques (xarxes tree-child) per a modelar la reticulació en l'evolució de les espècies. En proteòmica i metabolómica, les meves contribucions han estat el disseny i la implementació d'alineadors de xarxes per a l'anàlisi comparativa de xarxes metabòliques a gran escala i xarxes d'interacció proteïna-proteïna, així com noves metodologies per a l'anàlisi d'aquestes xarxes. El meu pla a curt / mitjà termini és continuar la meva recerca en anàlisi comparativa de metabolómica i proteòmica i expandir-la a la metagenómica i a l'anàlisi de la relació virus-hoste. He estat membre investigador del grup de Biologia Computacional i Bioinformàtica de l'Institut de Recerques Sanitàries de les Illes Balears (IdISBa) i de la UIB des dels seus inicis.

He estat Investigador Principal de 2 projectes de recerca finançats pel Govern d'Espanya, i he participat en altres 11 finançats per diferents organismes nacionals i internacionals. He dirigit un treball de fí de màster i 7 treballs de fí de carrera llicenciatura i grau. Actualment estic dirigint 3 tesis doctorals. Tinc 31 publicacions en revistes de JCR, 18 en el primer quartil (Q1). Tinc 4 trams de recerca avaluats positivament.

He impartit classes principalment en les titulacions d'informàtica i matemàtiques de la UIB en matèries d'àlgebra, geometria, teoria de la computació i matemàtica discreta.

He ocupat el càrrec acadèmic i de gestió de Secretari de l'Escola Politècnica (EPS) de la Universitat de les Illes Balears (2008-2016).

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
20300 - Matemàtica Discreta
20331 - Geometria i Topologia de Varietats
  • Doble titulació: grau de Matemàtiques i grau d'Enginyeria Telemàtica (2018)2019-20
  • Doble titulació: grau de Matemàtiques i grau d'Enginyeria Telemàtica (Pla 2018)2020-21, 2021-22
  • Doble titulació: grau de Matemàtiques i grau d'Enginyeria Telemàtica (Pla 2020)2020-21, 2021-22
  • Grau de Matemàtiques2019-20, 2020-21, 2021-22
20571 - Àlgebra Lineal I
20575 - Matemàtica Discreta
  • Doble titulació: grau de Matemàtiques i grau d'Enginyeria Telemàtica (2018)2019-20
  • Grau de Matemàtiques2019-20

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Biologia computacional i bioinformàtica (BIOCOM) Investigadora principal

Especialitats

Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta