Botar al contingut

Dr. Guillem Femenias Nadal

Dr. Guillem Femenias Nadal
Catedràtic d'universitat
Enginyeria Telemàtica
  • Despatx 109primer pisAnselm Turmeda

Currículum

Currículum breu

Guillem Femenias és Enginyer de Telecomunicació (1987) i Doctor Enginyer de Telecomunicació (1991) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). També és Expert Universitari en Models i Mètodes d'Optimització (2009) per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).


Des del 1987 fins al 1994 va treballar a la UPC, primer com a Investigador, després com a Professor Associat a Temps Complet(1988), més endavant com a Professor Titular d'Escola Universitària (1990) i finalment com a Professor Titular d'Universitat (1992). L'any 1995 va entrar a formar part del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears (UIB), on a l'any 2010 va guanyar la plaça de Catedràtic d'Universitat. El Dr. Femenias és el fundador i cap del Grup de Comunicacions Mòbils a la UIB, on ha estat l'Investigador Principal dels projectes ARAMIS, DREAMS, DARWIN, MARIMBA, COSMOS, ELISA, i IRENE i investigador en els projectes XISPES i AM3DIO, tots ells finançats pels governs espanyol i de les Illes Balears. En el passat també va participar com a investigador associat en alguns projectes europeus (ATDMA, CODIT i COST 231). Els seus interessos i activitats de recerca inclouen els camps de la teoria de la transmissió digital i dels sistemes de comunicacions mòbils, amb un èmfasi molt especial en el disseny intercapes (cross-layer design), la gestió de recursos, i les estratègies de planificació (scheduling) aplicades a les xarxes de comunicacions mòbils de quarta i cinquena generacions (4G/5G). En aquests temes ha publicat diversos capítols de llibre i més de 100 articles en revistes i congressos de reconegut prestigi internacional.


El Dr. Femenias és Senior Member de l'IEEE. Ha rebut els Best Paper Awards de la IFIP International Conference on Personal Wireless Communications (2007) i de la IEEE Vehicular Technology Conference - Spring (2009). Ha actuat com a Membre del Comitè de Programa en diversos congressos organitzats per l'IEEE, com a Publications Chair de la IEEE 69th Vehicular Technology Conference (VTC-Spring 2009), i com a Local Arrangement Chair del IEEE Statistical Signal Processing Workshop (SSP'16).

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
20578 - Models Matemàtics de la Tecnologia
21770 - Transmissió de Dades
22368 - Xarxes Multimèdia

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Comunicacions Mòbils (MCG) Investigador principal
Seguretat i comerç electrònic (SECOM) Col·laborador
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta