Guia per a l'intercanvi a la UIB

 

Qui t'atén?

Quan facis la mobilitat a la Universitat dels Illes Balears (UIB), no estaràs tot sol. El Servei de Relacions Internacionals (SRI) és un departament intern de la Universitat que vetlla per tots els estudiants d'intercanvi.

Som el teu punt de partida i el millor acompanyant en la teva nova vida.

A través de la secció Incoming Students del Portal de l'estudiant, t'oferim consells i guies per resoldre tots els dubtes que tinguis.

Volem que la teva estada a la UIB sigui immillorable, per tant, t’oferirem un servei impecable.

 

Ets estudiant de la Unió Europea?

Sí!
En aquest cas, per entrar i residir a Espanya és suficient el passaport o el document d'identitat. Podràs tramitar el número d'identitat estranger (NIE) quan hagis arribat, tal com veuràs a la columna del costat. Per fer-ho, hauràs d'anar a l'Oficina d'Estrangeria.

No...
Aleshores, per entrar a Espanya necessitaràs un visat d'estudiant i, si has de residir amb nosaltres més de 180 dies, necessitaràs el NIE. Per tenir-los, hauràs d'acudir a l'Oficina d'Estrangeria.

 

Primeres passes en haver aterrat

1. Avisa’ns! El Servei de Relacions Internacionals (SRI) t’esperam, així que posa't en contacte amb nosaltres tot d’una que hagis aterrat. D'aquesta manera, podràs certificar que has arribat a l'illa i, així, complir un dels tràmits necessaris amb la teva universitat d'origen.
 
2. Te'n recordes quan vares emplenar la sol·licitud en línia abans de venir? En aquest document et vàrem comunicar qui era el teu tutor o coordinador de mobilitat a la UIB. Demana-li cita i ves-hi amb la llista d'assignatures que t'agradaria cursar. Serà aleshores que confirmaràs que pots fer-ho tot de manera correcta.

Recomanació: t'aconsellam que primer assisteixis a unes quantes classes de cada assignatura abans de matricular-te’n, així t’avançaràs a possibles canvis que vulguis fer.
 
3. Quan tinguis clar les assignatures que cursaràs i ho hagis comentat al tutor, emplena el precontracte d'assignatures, firmau-lo tu, el tutor i el SRI, i matricula't dels estudis que hagis triat en els serveis administratius corresponents. Per fer la matrícula també hauràs d'aportar el DNI o passaport.
 
4. Ves a cercar el full de matrícula, horaris, aules, dates d'examen i claus d'accés a UIBdigital en haver enllestit els tràmits en els mateixos serveis administratius on t’hagis matriculat i abona el carnet d'estudiant i l'assegurança obligatòria a la sucursal bancària del Banco Santander que trobaràs a l'edifici Guillem Cifre de Colonya.

A partir d'aquest moment, hauràs de fer tres tràmits més per al teu compte per garantir la teva plena integració en la nova vida universitària:

  • Sol·licitar el carnet d'estudiant a través d’UIBdigital.
  • Tramitar el número d'identitat d'estranger (NIE) i empadronar-te al municipi on resideixis.
  • Sol·licitar la targeta ciutadana (targeta de l'autobús urbà) a les oficines de l’EMT. Necessitaràs una fotocòpia del passaport i el full de matrícula de la UIB. Mou-te lliurement per la ciutat!

 

Comunitat UIB

La UIB se sustenta amb persones com tu, que fan que cada dia sigui una nova oportunitat de posar en valor els nostres cinc eixos principals:

Internacionalització: des de les Illes Balears fins al darrer racó del globus terraqüi. No ets l'únic que ens visita, i això fa que la comunitat d'aquesta gran universitat sigui diversa, oberta i multicultural.

Recerca: som una universitat avantguardista, amb més de 40 anys d'història, i que se situa entre els primers llocs en els rànquings docents i investigadors.

Docència: la UIB ocupa la quarta posició en docència en el rànquing d'universitats públiques de l'Estat, segons l'O-Rànquing de 2014 de la Fundació BBVA i l'IVIE. Donam prioritat a la qualitat de l'ensenyament per formar els millors professionals.

Projecció cultural: estam enamorats de la nostra cultura i et volem transmetre aquest entusiasme. Oferim una projecció cultural i social que arriba a totes les illes.

Innovació i transferència: la UIB està formada per una sèrie de professionals que treballen de manera transversal i que volen aconseguir els millors resultats per poder aplicar-los a la docència com a suport a l'ensenyament.

Quan hagis arribat a la Universitat, el Servei de Relacions Internacionals (SRI) i l'Erasmus Students Network (ESN) et mostraran el campus i la ciutat en el marc de la setmana de benvinguda que organitzen. És la millor manera d'integrar-te en la nova vida acadèmica! A partir d'aquest moment, et recomanam que t'apuntis a les activitats de l’ESN i comencis a crear llaços d'amistat en aquesta etapa fantàstica que arrenques. L'ambient és immillorable.

Vols viure fora del campus de la UIB?

El Servei de Relacions Internacionals (SRI) t'enviarà un llistat d'enllaços i plataformes d'interès que podràs fer servir amb aquest propòsit i que et podrà facilitar la recerca d'allotjament. Una altra de les vies habituals per saber d’oportunitats sobre lloguers és el boca a boca amb els companys i les publicacions a les xarxes socials.

Trobar un pis de lloguer a Palma pot resultar difícil; sigues previsor.

Són els teus darrers dies d'intercanvi a la Universitat? Clica aquí.