La Biblioteca de la UIB pot fer tot això per tu

La Biblioteca és el teu punt de partida de treball, estudi i autoaprenentatge a la UIB. En haver identificat quina és la teva biblioteca de referència al campus, a l'Hospital Universitari Son Espases o a la Seu universitària de Menorca o d'Eivissa i Formentera, començarà la teva aventura documental. Què podem fer per tu?

Un espai amb equipaments adequats, còmodes i suficients

Les biblioteques ofereixen diferents espais i equipaments per a la consulta del fons, per al treball individual i en grup (hi ha cinc cabines d'estudi a la biblioteca Gaspar Melchor de Jovellanos i una sala per treballar en grup a la biblioteca Ramon Llull) i zones de treball informal. Totes estan connectades a la wifi de la UIB, gratuïta per a tots els alumnes. També disposen d'escàners d'autoservei per escanar documents. Et fan la vida més fàcil.

Una col·lecció bibliogràfica idònia

El catàleg és la porta d'entrada a tot el fons bibliogràfic de la Biblioteca. Disposam del fons documental físic que es troba a les biblioteques i del fons documental digital accessible a través dels recursos electrònics a què està subscrita la Universitat.

A través del catàleg, els estudiants teniu accés a la bibliografia que recomanen els professors de les assignatures i que es troba a la biblioteca. La Biblioteca es coordina amb els professors perquè ho tinguis tot a mà.

Accés personalitzat a alguns serveis

A través del compte d'usuari, l'estudiant pot gestionar diversos serveis de la Biblioteca de manera autònoma.

El servei que es fa servir més és la consulta dels llibres i equipaments en préstec, amb l'opció de renovar-lo si es necessiten durant més temps. Una altra opció és consultar les reserves festes de llibres o equipaments disponibles a la Biblioteca o manllevats per altres estudiants.

Altres opcions són: veure els missatges de la biblioteca, consultar l'historial de préstecs, elaborar llistes per agrupar documents d'interès o veure sancions.

Un punt d'atenció on pots trobar resposta a demandes d'informació

En persona, als taulells de les biblioteques, o virtualment, a través del servei Deman@, la Biblioteca respon (per formulari o per WhatsApp) a les sol·licituds següents:

  • Informació general sobre la Biblioteca: horaris, localització, etc.
  • Serveis varis com, per exemple, el préstec de llibres, ordinadors portàtils i altres equipaments (carregadors de mòbils, calculadores i memòries USB, ratolins, faristols...) o les cabines d'estudi
  • Com accedir a documents o recursos a través del catàleg, per exemple, de la bibliografia recomanada
  • Com fer una recerca bibliogràfica; com trobar documentació sobre una temàtica i organitzar-la de manera eficaç.

Un espai d'aprenentatge i autoformació en competències informacionals

La Biblioteca de l'Estudiant és el web que agrupa vídeos i guies de suport a l'aprenentatge.
A l'hora d'estudiar les assignatures i elaborar els treballs acadèmics és imprescindible saber de quins recursos i serveis disposa la Biblioteca per aprofitar-la al màxim.

Els vídeos i els materials que incorpora s'agrupen en els apartats següents:

 

Un món de possibilitats per descobrir

El web <biblioteca.uib.cat> és l'aparador de tot el que t'acabam d'explicar: del que és i del que et pot oferir la Biblioteca.

Consulta'n els apartats i seccions per saber-ho.