La UIB en els rànquings de referència en docència i investigació

Sense educació no hi ha investigació. Sense investigació no hi ha futur. Són dues consignes que es troben de manera innata a la UIB, la teva universitat. La Universitat de les Illes Balears té un prestigi reconegut en l'àmbit de la investigació i un fort impacte internacional. Així ho demostren els resultats assolits en diferents rànquings que avaluen la qualitat de la recerca.

La UIB, al prestigiós rànquing de Xangai

La UIB entra per primera vegada en el grup de les 500 millors universitats del món, segons l'Academic Ranking of World Universities 2019, més conegut com a rànquing de Xangai, que es va fer públic l'agost de l'any 2019. La Universitat, els darrers anys, ha millorat la seva posició, que el 2018 va ser la 560, en un rànquing centrat en l'excel·lència investigadora.

Entre les tres millors universitats joves d'Espanya

El rànquing Times Higher Education situa la Universitat de les Illes Balears com la tercera millor universitat d'Espanya de menys de cinquanta anys. Els tretze indicadors de rendiment que analitza per reflectir el perfil de les universitats joves s'agrupen en cinc àrees: ensenyament (entorn d'aprenentatge); investigació (volum, ingressos i reputació); citacions (influència de la investigació); perspectiva internacional (personal, estudiants i investigació), i ingressos de la indústria (transferència de coneixement).

Tres investigadors de la UIB, entre els més citats del món

El rànquing internacional Highly Cited Researchers 2019, de Clarivate Analytics, destaca tres professors del Departament de Biologia de la Universitat de les Illes Balears entre els 6.216 investigadors més influents del món, atès que disposen de diversos treballs situats entre l'u per cent dels més citats en el seu camp d'estudi i durant un mateix any. Els tres són investigadors del grup de recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies (PLANTMED) i de l'Institut de Recerca Agroambiental i d'Economia de l'Aigua (INAGEA).

Vols saber més de la presència de la UIB als rànquings mundials? Aquí pots trobar respostes als teus interrogants.