Biblioteca

En les tres seus, la UIB destina més de 2.500 metres quadrats al Servei de Biblioteques i Arxius, repartits en 15 centres. La xarxa ofereix també el préstec de lectors de llibres electrònics, ordinadors portàtils i l'accés a microfilms, microfitxes i escàner.

A les vuit biblioteques generalistes del campus se n’hi sumen set d’especialitzades. Entre les més importants destaquen:

Cartoteca

Inclou els principals fons cartogràfics i de fotografia aèria i fotografies de satèl·lit. Aquests fons estan situats a l'edifici Guillem Colom Casasnovas.

Arxiu històric

Conté documents del segle XIV al XX i se situa a l'edifici Ramon Llull. Entre els més antics hi ha els documents referits a la Universitat Lul·liana i Literària (1487-1862), antecedent de la UIB, o el fons dels Jesuïtes (1335-1886).

Partituroteca

Aquest centre es dedica a la investigació, recepció i difusió de tot tipus de documentació musical, amb un interès especial en la producció de les Balears.

La biblioteca inclou enciclopèdies i diccionaris especialitzats, monografies musicals i obres relacionades amb la musicologia balear. A més, custodia el llegat de músics i compositors com Antoni Torrandell o Joan Maria Thomàs.

La partituroteca organitza les partitures en música orquestral, lírica, coral de cambra, de tecla, de banda, repertori infantil i diverses recopilacions. Aquest espai també té accés, a través d'Internet, a les bases de dades d'informació musical d'arreu del món.

Fons antic

En els seus 400 metres quadrats de biblioteca, acull documents del segle XVI fins al XX. Entre les col·leccions més destacades hi ha el fons cervantí Casasayas, que, amb els seus 24.000 volums, és considerat un dels més importants dels dedicats a Cervantes i al Segle d'Or de la literatura espanyola. La col·lecció conté 731 exemplars del Quixot, amb traduccions a 24 idiomes i edicions reprogràfiques dels segles XVII i XVIII.

Altres col·leccions a destacar són: La Guerra del Francès, les biblioteques de Joan Mascaró Fornés, Jocelyn N. Hillgarth, Josep Sureda Blanes, Miquel Gayà Sitjar, així com part de la biblioteca del premi Nobel Camilo José Cela, cedida per la seva primera esposa, Rosario Conde.