Cultura a la UIB

A la UIB l'aprenentatge no arriba només a través de les aules. Conscients que la cultura genera progrés i coneixement, impulsem fa anys el naixement del SAC: Servei d'Activitats Culturals. Un autèntic agitador i dinamitzador de la vida cultural de la comunitat universitària.

La seva missió és oferir al·licients artístics i creatius de tot tipus al món universitari i a la societat en general. No només com a millor difusor sinó també implicant-se en la producció de projectes formatius i culturals de la mateixa Universitat, així com en aquells que facilitin el reconeixement d'aspectes culturals minoritaris.

El seu àmbit d'actuació va més enllà del campus, ja que el SAC es converteix en el vincle entre l'escena cultural de les Balears i la comunitat universitària. A més dels seus programes anuals, col·labora amb els que desenvolupen les principals institucions i organitzacions de l'arxipèlag.

Cinema

El nostre projecte estrella és Cinema d' Autor, un cicle que cada any porta a Palma una selecció de títols del cinema espanyol englobats en el corrent del cinema d'autor. Els seus propis directors són els encarregats de descobrir al públic tots els secrets de la producció en un col·loqui posterior. Per les seves edicions han passat Vicente Aranda, Jesús Garay, Sílvia Munt, Jaume Balagueró o José Luis Guerín.

A més, el programa Film UIB porta cada setmana una projecció al campus de la UIB. Cada cicle ens permet analitzar un tema d'actualitat enquadrat, també, en un col·loqui amb un expert en la matèria.

Teatre i lírica

El SAC té una programació de teatre anual que reuneix les principals companyies de les Illes Balears en disciplines com el clown, el teatre tradicional o els contacontes. Un complet calendari d'obres que arriben no només a la sala d'actes, sinó també a espais menys convencionals com l'estació de metro.


En col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el cicle Òpera Oberta cerca iniciar els alumnes en aquest art amb la retransmissió de quatre òperes cada curs. Totes amb conferències introductòries que en repassen el context històric i artístic.

Música

El campus de la UIB es converteix cada any en un escenari per a nombrosos concerts i festivals. A més, el 1976 la UIB va fundar la Coral Universitat de les Illes Balears, amb Joan Company com a director fundador. Des de llavors s'ha convertit en un important exponent de la música a l'arxipèlag. Els seus concerts han arribat ja a Nova York, Hongria, Suècia, Polònia o Grècia.

Literatura

La UIB organitza cada any les Jornades de Cultura Portuguesa i col·labora en el Festival de Poesia de la Mediterrània. A més, participa en diferents seminaris i cursos de cultura clàssica, filosofia i literatura.

Descomptes

En el seu objectiu d'acostar l'escena cultural als estudiants, la UIB té una sèrie de convenis amb diferents espais escènics de les Illes Balears que ofereixen descomptes del 10 al 50% als alumnes en les entrades a CineCiutat, Teatre del Mar, Teatre Principal o l'Auditori sa Màniga.