Cultura a la UIB

A la UIB, l'aprenentatge no arriba només a través de les aules. Conscients que la cultura genera progrés i coneixement, fa anys que iimpulsàrem la creació del SAC: Servei d'Activitats Culturals, l'agitador i dinamitzador de la vida cultural de la comunitat universitària.

La seva missió és oferir al·licients artístics i creatius al món universitari i a tota la societat. I ho fa no solament com a millor difusor, sinó que també s'implica en la producció de projectes formatius i culturals de la Universitat, així com en els que facilitin el reconeixement d'aspectes culturals minoritaris.

El seu àmbit d'actuació sobrepassa el campus, ja que el SAC és el vincle entre l'escena cultural de les Illes Balears i la comunitat universitària. A més dels seus programes anuals, col·labora amb els que desenvolupen les principals institucions i organitzacions de l'arxipèlag.

Cinema

El nostre projecte estrella és Cinema d'Autor, un cicle que cada any duu a Palma una selecció de títols del cinema espanyol inclosos en el corrent del cinema d'autor. Els directors són els encarregats de revelar al públic tots els secrets de la producció en un col·loqui posterior. Per les edicions del Cinema d'Autor han passat Vicente Aranda, Jesús Garay, Sílvia Munt, Jaume Balagueró o José Luis Guerín, entre d'altres.

A més, el programa Film UIB ofereix cada setmana una projecció al campus universitari. Cada cicle ens permet analitzar un tema d'actualitat, enquadrat, també, en un col·loqui amb un expert en la matèria.

Teatre i lírica

El SAC té una programació de teatre anual que reuneix les principals companyies de les Illes Balears en disciplines com el clown, el teatre tradicional o els contacontes. Un calendari d'obres complet que arriben a la sala d'actes i també a espais escènics menys habituals, com l'estació del metro.


En col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el cicle Òpera Oberta cerca iniciar els alumnes en aquest art amb la transmissió de quatre òperes cada curs. Totes es completen amb conferències introductòries que en repassen el context històric i artístic.

Música

El campus de la UIB  cada any es transforma en un escenari de concerts i festivals. A més, el 1976 la UIB va fundar la Coral Universitat de les Illes Balears, amb Joan Company com a director fundador. Des de llavors, ha esdevingut un important exponent de la música a l'arxipèlag. Els seus concerts han arribat ja a Nova York, Hongria, Suècia, Polònia o Grècia.

Literatura

La UIB organitza cada any les Jornades de Cultura Portuguesa i col·labora en el Festival de Poesia de la Mediterrània. A més, participa en seminaris i cursos de cultura clàssica, filosofia i literatura.

Descomptes

Amb l'objectiu d'acostar l'escena cultural als estudiants, la UIB té convenis amb  espais escènics de les Illes Balears que ofereixen descomptes del 10 al 50% als alumnes per a les entrades al CineCiutat, al Teatre del Mar o al Trui Teatre.