La UIB als rànquings

La UIB és una Universitat de reconegut prestigi en la recerca i amb un fort impacte internacional. Així ho demostren els resultats assolits en diferents rànquings que avaluen la qualitat de la recerca.

A continuació es presenten una sèrie d'indicadors qualitatius que mesuren la producció científica en relació al nombre d'investigadors o les dimensions de la institució.

Com millorar la posició de les universitats als rànquings?

THE - Times Higher Education - WORLD UNIVERSITY RANKINGS 2019

THE El Times Higher Education World University Rankings 2019 situa, de manera global, la UIB en la franja de les 501-600 millors universitats del món. Aquest prestigiós rànquing és una classificació internacional centrada en l’ensenyament, la recerca, la transferència de coneixement i les perspectives internacionals, que posiciona la UIB en el lloc 9 de les 38 universitats espanyoles participants en general.

El rànquing també situa la UIB com la sisena d'Espanya pel que fa a les citacions de les publicacions dels seus investigadors. Per disciplines, la UIB se situa en la franja de les 401-500 millors universitats del món en l'àmbit de les Ciències de l'Educació, Enginyeria i Tecnologia i Arts i Humanitat. Així mateix, el rànquing també situa la UIB en la franja entre les 501-600 millors universitats del món en Ciències Socials. 

Quant al rànquing Times Higher Education Young University Rankings 2019, la UIB se situa entre les 101 i les 150 millors universitats de menys de cinquanta anys de tot el món, i ocupa la tercera posició entre les universitats espanyoles, només per darrere de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Rovira i Virgili. El Times Higher Education Young University Rankings inclou 351 universitats d'arreu del món.

Rànquing de Xangai 2019

SIR

La Universitat de les Illes Balears (UIB) se situa entre les 500 millors universitats del món, en la franja 401-500 i en la posició 11 dins Espanya, segons el Rànquing Acadèmic d'Universitats del Món 2019 (ARWU per les seves sigles en anglès) que fa la Xangai Ranking Consultancy, en un dels rànquings més coneguts.

Per disciplines, la UIB destaca en:

Disciplina Posició
Global UIB 401-500
Oceanografia 51-75
Gestió turística i hotelera 76-100
Ciències Agrícoles 201-300
Ciències Atmosfèriques 201-300
Ecologia 201-300
Física 201-300
Ciències de la Terra 401-500


U-Ranking de la Fundación BBVA i l'IVIE 2018

U-Ranking

L’U-Ranking de la Fundació BBVA i l’IVIE ordena les universitats espanyoles tant pel volum de resultats com per la productivitat. Els indicadors d’investigacions parteixen de la base de dades de l’ISI, de l’editorial Thomson-Reuters. Segons l’informe corresponent a l’any 2018, la Universitat de les Illes Balears ocupa les posicions següents

Indicador Posició a Espanya
U-Ranking (Productivitat) 6
    U-Ranking en Docència  5
    U-Ranking en Recerca  5
    U-Ranking en Innovació i Desenvolupament Tecnològic  9
U-Ranking Volumen 18

 

Highly Cited Researchers 2018

HCR Clarivate AnallyticsEl rànquing internacional Highly Cited Researchers 2018, de Clarivate Analytics, destaca cinc investigadors de la Universitat de les Illes Balears entre els més influents del món, atès que disposen de diversos treballs situats entre l'1 per cent dels més citats en el seu camp d'estudi i durant un mateix any. Es tracta d’Hipólito Medrano Gil, catedràtic d'universitat de l'àrea de Fisiologia Vegetal del Departament de Biologia, investigador principal del grup de recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies (PLANTMED) i l'Institut de Recerca Agroambiental i d'Economia de l'Aigua (INAGEA); Jaume Flexas Sans, professor titular d'universitat de l'àrea de Fisiologia Vegetal del Departament de Biologia i investigador del grup PLANTMED i de l'INAGEA; Jeroni Galmés Galmés, professor titular d'universitat de l'àrea de Fisiologia Vegetal del Departament de Biologia i investigador del grup PLANTMED i de l'INAGEA; Miquel Ribas Carbó, professor titular d'universitat de l'àrea de Fisiologia Vegetal del Departament de Biologia i investigador del grup PLANTMED i de l'INAGEA, i Ramon Rosselló Mora, investigador científic de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB).

 

Altres rànquings

SCIMAGO IR  U-Multirank  ranking CYD Webometrics  Logo Psicothema   QS