Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Juan Carlos Rincón Verdera

personal.uib.cat/jcarles.rincon
Dr. Juan Carlos Rincón Verdera
Professor titular d'universitat
Teoria i Història de l'Educació
 • Despatx C-103Primer pisGuillem Cifre de Colonya

  Dr. Juan Carlos Rincón Verdera

  personal.uib.cat/jcarles.rincon

  Currículum

  Currículum breu

  JOAN CARLES RINCÓN I VERDERA ÉS DIPLOMAT EN PROFESSORAT D'EGB, LLICENCIAT EN FILOSOFIA I LLETRES (PEDAGOGIA) I DOCTOR EN CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ.

  ACTUALMENT ÉS PROFESSOR TITULAR D'UNIVERSITAT, ADSCRIT A L'ÀREA DE TEORIA I HISTÒRIA DE L'EDUCACIÓ, AL DEPARTAMENT DE PEDAGOGIA I DIDÀCTIQUES ESPECÍFIQUES.

  IMPARTEIX L'ASSIGNATURA SOCIOLOGIA, CONVIVÈNCIA I EDUCACIÓ (22005) AL GRAU DE MESTRE D'EDUCACIÓ INFANTIL.

  LA SEVA TRAJECTÒRIA INVESTIGADORA (DOS SEXENNIS D'INVESTIGACIÓ) I DOCENT (DESSET ANYS DE DOCÈNCIA A LA UNIVERSITAT), ES MOU ENTRE L'EDUCACIÓ SOCIAL I L'EDUCACIÓ MORAL, ÈTICA, CÍVICA I POLÍTICA.

  AQUESTA TRAJECTÒRIA S'INICIA AMB LA TESI DOCTORAL SOBRE LA FIGURA DEL PROFESSOR JOSÉ LUIS LÓPEZ-ARANGUREN, DIRIGIDA PEL DOCTOR A.J. COLOM: 'ARANGUREN: TEORIA MORAL, NUEVO HUMANISMO I EDUCACIÓN', DESENVOLUPADA DES D'UNA PERSPECTIVA SOCIOLÒGICA, ÈTICA, CÍVICA I POLÍTICA.

  AQUESTA TRAJECTÒRIA S'HA INTENSIFICAT A LA DARRERA DÈCADA AMB INVESTIGACIONS SOBRE L'EDUCACIÓ DE PERSONES ADULTES, L'EDUCACIÓ INTERCULTURAL I LA RELACIÓ ENTRE FAMÍLIA I ESCOLA. EN TOTES ELLES ES POSA EN EVIDENCIA LA PERSPECTIVA SOCIOLÒGICA, ÈTICA, CÍVICA I POLÍTICA.

  LA PRODUCCIÓ BIBLIOGRÀFICA (LLIBRES, CAPÍTOLS DE LLIBRES, ARTICLES, ETC.), TANT A EDITORIALS COM A REVISTES D'ÍNDOLE NACIONAL I INTERNACIONAL, TAMBÉ ES MOUEN EN AQUESTA MATEIXA PERSPECTIVA, DESTACANT LA SEGÜENT PRODUCCIÓ: 'EL TRATAMIENTO DE LA INTERCULTURALIDAD EN LOS CENTROS DE PRIMARIA DE LAS ISLAS BALEARES, SEGÚN LAS PROGRAMACIONES GENERALES ANUALES: EL PLAN DE ACOGIDA LINGÜÍSTICA Y CULTURA' A LA REVISTA D'EDUCACIÓ (MADRID); 'VOLUNTARIADO Y ESCUELA: LA EDUCACIÓN CÍVICA PARA LA PARTICIPACIÓN CIUDADANA A TRAVÉS DEL SERVICIO A LA COMUNIDAD' A LA REVISTA BORDÓN; 'EL LEGADO DE WILHELM DILTHEY: LAS PEDAGOGÍAS CULTURALISTAS' A LA REVISTA TEORÍA DE LA EDUCACIÓN; 'JOSÉ LUIS LÓPEZ-ARANGUREN: L'ETICITAT DE L'ESTAT COM A FONAMENT DE L'EDUCACIÓ PER A LA PARTICPACIÓ CIUTADANA' A LA REVISTA EDUCACIÓ I HISTÒRIA; 'COSTUMS D'OCI I VALORACIÓ DEL CONSUM PER PART DELS ESTUDIANTS UNIVERSITARIS I DE BATXILLERAT A MALLORCA' A LA REVISTA ANUARI DE L'EDUCACIÓ A LES ILLES BALEARS, ETC.

  Docència

  Horari de tutories

  Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2020-21

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Informació a l'estudi on l'imparteix
  22030 - Pràcticum II (3-6)
  22005 - Sociologia, Convivència i Educació

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Informació a l'estudi on on la va impartir
  22005 - Sociologia, Convivència i Educació
  22030 - Pràcticum II (3-6)
  22031 - Treball de Fi de Grau d'Educació Infantil
  22223 - Pràctiques de Pedagogia
  22232 - Treball de Fi de Grau de Pedagogia

  Recerca

  Grups de recerca

  Grup Tipus de participació
  Educació i ciutadania (EIC) Membre
  Google+ UIB