Botar al contingut
Obert el termini d'admissió per canvi de seu
Del 13 de maig a les 9.30 h al 31 de maig a les 23.59 h de 2024

Dra. Rosa Júlia Roman Quetglas

Dra. Rosa Júlia Roman Quetglas
Professora Permanent laboral
Història de l'Art
  • Despatx AD11/ Biblioteca d'Història de l'Artplanta baixaRamon Llull

Currículum

Currículum breu

Llicenciada en Història i en Història de l'Art, i Màster en patrimoni cultural: investigació i gestió per la Universitat de les Illes Balears. Doctora en Història de l'Art per la Universitat de les Illes Balears amb la tesi Els jardins de Mallorca en els segles XVIII i XIX. Del paisatge il·lustrat a l'eclecticisme burgès (2017). Professora contractada doctora de la Universitat de les Illes Balears, vinculada al Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts, exerceix docència al Grau d'Història de l'Art i al Màster en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió.
Ha realitzat estades de recerca predoctorals i postdoctorals a la Università degli Studi di Firenze (2013), Univesité de Perpignan Via Domitia (2014), Università degli Studi di Padova (2019) i Universidad Nacional a Distancia (UNED) (2020).
L'activitat investigadora es desenvolupa en tres camps: l'anàlisi del patrimoni artístic de Mallorca, l'art i la tutela dels jardins històrics i l'estudi del paisatge cultural. En l'actualitat és membre del grup de recerca Patrimoni audiovisual, mass-media i il·lustració (PAMMI) i investigadora en el projecte I+D+i El paisaje que habla. Marco teórico y referencias culturales interdisciplinares. México, Portugal y España como escenarios. (PID2020-120553GB-I00), financiado por MCIN/ AEI/10.13039/501100011033, dirigit per la Dra. Maria-Josep Mulet i el Dr. Joan Carles Oliver, membres del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts (UIB).
Cada una de les línies d'investigació s'ha exercit, també, des de l'activitat professional. Destaca la participació en grups interdisciplinaris en la redacció de catàlegs del patrimoni immoble i de béns ambientals i paisatgístics de diversos municipis de Mallorca, així com en l'elaboració i execució de projectes de restauració, la redacció d'informes tècnics de patrimoni, l'estudi historicoartístics de béns d'interès cultural i la redacció d'informes per a la declaració de béns d'interès cultural. Els resultats dels treballs d'investigació han estat publicats articles en revistes especialitzades i en la divulgació dels coneixements en llibres com El jardí botànic de la Misericòrdia de Palma (Consell de Mallorca, 2005) i Els jardins de Raixa. Guia historicoartística (Consell de Mallorca, 2019). La consegüent transferència de coneixements s'ha vehiculat a través de l'elaboració d'inventaris i catàlegs del patrimoni historicoartístic, la participació en seminaris i congressos, i la impartició de conferències.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
10292 - Introducció al Patrimoni Cultural
  • Màster Universitari de Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió2019-20
  • Màster Universitari en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió2022-23
10307 - Tècniques i Mètodes Historicoartístics en la Conservació i Restauració de Béns Culturals
20250 - Cultura Visual. Temes i Símbols en la Història de l'Art
20252 - Lectura i Anàlisi de l'Art i l'Arquitectura
20277 - Gestió, Legislació i Difusió del Patrimoni Historicoartístic
20279 - Treball de Fi de Grau d'Història de l'Art
20288 - Iniciació a la Història de l'Art II: Modern i Contemporani
20296 - Les Arts Figuratives al Món Romà
20503 - Gestió del Patrimoni Cultural
  • Doble titulació: grau d'Economia i grau de Turisme2021-22
20531 - Treball de Fi de Grau de Turisme
20951 - Cultura Visual. Temes i Símbols en la Història de l'Art

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Patrimoni audiovisual, mass-media i il·lustració (PAMMI) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta