Botar al contingut
Escolta

Dr. Jorge Pich Solé

Dr. Jorge Pich Solé
Professor titular d'universitat
Psicologia Bàsica
  • Despatx 257segon pisMargalida Comas i Camps

Currículum

Currículum breu

Jordi Pich i Solé, Barcelona 1958.

Sóc llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona on vaig llegir la tesi el 1986 sobre la interacció entre desenvolupament perceptiu i cognitiu gràcies a una beca FPI. Des del 1987 ocupo plaça de Professor Titular al Departament de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears impartint la matèria obligatòria de Psicologia General.

Pel que fa a la recerca posterior vaig participar en dos projectes sobre els efectes de la maduració cognitiva damunt els processos d'identificació i memòria de categories cromàtiques bàsiques i de patrons rítmics senzills respectivament. Un treball posterior sobre els sentits químics (Manual de Atención y Percepción, Alianza Editorial) i sobre la percepció del gust ('La Degustació', Publicacions UIB)derivà el meu interès vers la psicologia del comportament alimentari no patològic (o la Food Choice Psychology).

Ja com a psicòleg interessat en l'alimentació humana, on conflueixen de manera estimuladora el patrimoni biològic amb el cultural, del 2006 sóc membre del grup de recerca Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu del Departament de Biologia de la UIB dirigit pel Dr. J. A. Tur, grup incorporat a la xarxa PREDIMED, EXERNET i al subprograma CIBEROBN. Centrat en el problema de la prevenció del sobrepès, he participat directament en els estudis i publicacions d'aquest grup relatives a l'impacte de la percepció de la imatge corporal i de la capacitat d'autoregulació alimentària en els hàbits alimentaris de la població adolescent i adulta.

En el marc del treball d'aquest grup he dirigit també durant prop de dos anys les sessions mensuals de motivació per a l'adhesió a una dieta mediterrània hipocalòrica en grups de pacients amb síndrome metabòlica que tenen lloc en diversos centres de salut de Mallorca (Programa Predimedplus, http://www.predimedplus.com/proyecto/).

Finalment el meu interès actual es centra en la problemàtica de la sostenibilitat dels hàbits alimentaris contemporanis, un tema on conflueixen de nou les ciències de la terra, de la salut i socials. Un treball que vaig iniciar el 2007 amb la meva monografia 'El festí global' (edicions UB) i que prossegueixo ara dirigint una experiència pilot sobre dinàmica de grups aplicada a la promoció d'hàbits alimentaris sostenibles (segons definició de la FAO) i prenent com a referència pràctica el Decàleg sobre Sostenibilitat Alimentària: (https://www.youtube.com/watch?v=_91m8N85cBk)

Es tracta d'un document divulgatiu en la redacció del qual vaig participar en el marc de la Trobada d'Experts 'Alimentación, Nutrición Comunitaria y Sostenibilidad' que tingué lloc a Gran Canaria l'abril de 2016.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11682 - Conducta Alimentària
11725 - Treball de Fi del Màster
21300 - Psicologia General
21331 - Pràcticum
21332 - Treball de Fi de Grau de Psicologia
21337 - Introducció a la Teoria Psicoanalítica
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB