Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Damià Gomis Bosch

personal.uib.cat/damia.gomis
Dr. Damià Gomis Bosch
Catedràtic d'universitat
Física de la Terra

Dr. Damià Gomis Bosch

personal.uib.cat/damia.gomis

Currículum

Currículum breu

Damià Gomis es va llicenciar en Física per la Universitat de las Illes Balears (UIB) el 1986, amb premi extraordinari de final de llicenciatura, i es va doctorar en Física per la mateixa universitat el 1990, aconseguint també el premi extraordinari de doctorat. Després d'una estada posdoctoral a la Universitat de Reading (Anglaterra), el 1993 va guanyar una plaça de Professor Titular d'Universitat del Departament de Física de la UIB, i el 1998 va entrar a formar part del refundat IMEDEA (Institut Mediterrani d'Estudis Avançats, centre mixt entre la UIB i el CSIC). És catedràtic d'universitat de l'àrea de Física de la Terra des de 2011.

Al llarg de la seva trajectòria investigadora ha treballat en l'anàlisi espacial objectiva de dades oceanogràfiques i en la diagnosi de processos físics, en particular pel que fa a la interacció entre física i biologia. Durant la darrera dècada la seva tasca investigadora s'ha centrat en dues línies. La primera es la dinàmica marina de l'oceà antàrtic. La més important i la que centra els seus esforços actuals són els escenaris climàtics marins per al segle XXI, especialment pel que fa referència a nivell del mar. Dintre d'aquesta línia els primers estudis es van centrar en explicar el perquè de la variabilitat del nivell del mar observada a la Mediterrània durant les darreres dècades. Després es va passar ja a projectar com serà el nivell del mar i altres variables relacionades (temperatura, salinitat i onatge) al llarg del segle XXI sota distints escenaris de canvi climàtic. A dia d'avui segueix treballant en la base física del canvi climàtic i en els seus impactes, tan des d'una perspectiva essencialment física, com a cap del grup de recerca de Nivell del Mar i Clima (http://marine-climate.uib.es/) com des d'una perspectiva multidisciplinar, com a director del Laboratori Interdisciplinar sobre Canvi Climàtic de la UIB (http://lincc.uib.eu/).

La investigació descrita s'ha fet en el marc d'una quinzena de projectes nacionals (Investigador Principal a 6 d'ells), una trentena d'accions especials (IP de 15) i 12 projectes europeus (IP de 2 d'ells i de 3 subcontractes), a més de contractes amb agències nacionals i internacionals. El fruit d'aquesta tasca investigadora han estat unes 85 publicacions internacionals entre artícles i capítuls de llibre, i una vintena de nacionals. També ha presentat unes 275 ponències a congressos.

En l'àmbit docent Damià Gomis duu 25 anys impartint assignaturas de grau i de posgrau i ha dirigit 6 tesis doctorals. Ha estat el Director de la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat de Física de la Universitat de les Illes Balears des de 2013 fins a 2918.

Finalmente, en l'àmbit de la representació Damià Gomis és membre de distints comités nacionals i internacionals com Future Earth o MedCLIVAR. Pel que fa a activitats de gestió en I+D, el més rellevant ha estat la seva participació a comissions d'avaluació de projectes tan a Espanya como a altres països, i també per a a la Comissió Europea.

Indicadors generals de qualitat:
- Quinquennis de docència: 6 (darrer tram concedit: 2012-16).
- Sexennis d'investigació: 5 (darrer tram concedit: 2011-16).
- Cites totals: 1656
- Mitjana de cites/any durant els darrers 5 anys (2013-2017): 143 (Scopus)
- Publicacions en el primer quartil (Q1): 62
- Índex H: 26 (Scopus)

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
10/09/2019 31/07/2020 dilluns 12.00 14.00 F323, edifici Mateu Orfila

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
21001 - Física General I
21054 - Oceanografia Física

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
11278 - Anàlisi Espacial i Assimilació de Dades
  • Màster Universitari de Física Avançada i Matemàtica Aplicada 2015-16, 2016-17
21001 - Física General I
21011 - Mecànica Clàssica
21054 - Oceanografia Física
21400 - Física I

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Nivell de la mar i Clima Investigador principal

Especialitats

Google+ UIB