Botar al contingut
Escolta

Dr. Damià Gomis Bosch

Dr. Damià Gomis Bosch
Catedràtic d'universitat
Física de la Terra
  • Despatx F323Tercer pisMateu Orfila i Rotger (Física)
  • Despatx 216Segon pisServeis Cientificotècnics i IUR

Currículum

Currículum breu

Damià Gomis es va llicenciar en Física per la Universitat de las Illes Balears (UIB) el 1986, amb premi extraordinari de final de llicenciatura, i es va doctorar en Física per la mateixa universitat el 1990, aconseguint també el premi extraordinari de doctorat. Després d'una estada posdoctoral a la Universitat de Reading (Anglaterra), el 1993 va guanyar una plaça de Professor Titular d'Universitat del Departament de Física de la UIB, i el 1998 va entrar a formar part del refundat IMEDEA (Institut Mediterrani d'Estudis Avançats, centre mixt entre la UIB i el CSIC). És catedràtic d'universitat de l'àrea de Física de la Terra des de 2011.

Al llarg de la seva trajectòria investigadora ha treballat en l'anàlisi espacial objectiva de dades oceanogràfiques i en la diagnosi de processos físics, en particular pel que fa a la interacció entre física i biologia. Durant la darrera dècada la seva tasca investigadora s'ha centrat en dues línies. La primera es la dinàmica marina de l'oceà antàrtic. La més important i la que centra els seus esforços actuals són els escenaris climàtics marins per al segle XXI, especialment pel que fa referència a nivell del mar. A dia d'avui segueix treballant en la base física del canvi climàtic i en els seus impactes, tan des d'una perspectiva essencialment física, com a cap del grup de recerca de Nivell del Mar i Clima (http://marine-climate.uib.es/) com des d'una perspectiva multidisciplinar, com a director del Laboratori Interdisciplinar sobre Canvi Climàtic de la UIB (http://lincc.uib.eu/).

La investigació descrita s'ha fet en el marc d'una quinzena de projectes nacionals (Investigador Principal a 7 d'ells), una trentena d'accions especials (IP de 15) i 13 projectes europeus (IP de 3 d'ells), a més de contractes amb agències nacionals i internacionals. El fruit d'aquesta tasca investigadora han estat més de 100 publicacions i unes 275 ponències a congressos.

En l'àmbit docent Damià Gomis duu més de 25 anys impartint assignaturas de grau i de posgrau i ha dirigit 6 tesis doctorals. Ha estat el Director de la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat de Física de la Universitat de les Illes Balears des de 2013 fins a 2918.

En l'àmbit de la representació, és membre de distints comités nacionals i internacionals com Future Earth o MedCLIVAR. Pel que fa a activitats de gestió en I+D, el més rellevant ha estat la seva participació a comissions d'avaluació de projectes tan a Espanya como a altres països, i també per a a la Comissió Europea.

Finalment, com a fundador (el 2017) i director (des d'aleshores) del Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic (LINCC-UIB), Damià Gomis està involucrat actualment en moltes activitats de transferència i difusió de coneixement. El 2018 la UIB va assolir la condició de membre observador de la Convenció marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (UNFCCC), que dóna dret al LINCC-UIB a participar en les cimeres de la UNFCCC. Sota el paraigua de l'Aliança Climàtica, el LINCC-UIB també forma part del nou Secretariat europeu 'Clean Energy for EU Islands'.

Indicadors generals de qualitat:
- Quinquennis de docència: 6 (darrer tram concedit: 2012-16).
- Sexennis d'investigació: 5 (darrer tram concedit: 2011-16).
- Cites totals (fins a 2019): 2157 (Scopus)
- Mitjana de cites/any durant els darrers 5 anys (2015-2019): 160 (Scopus)
- Publicacions en el primer quartil (Q1): 64
- Índex H: 28 (Scopus)

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Direcció de tesis

Director de tesis al curs 2021-22 al següents programes de doctorat:

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on on la va impartir
11278 - Anàlisi Espacial i Assimilació de Dades
  • Màster Universitari de Física Avançada i Matemàtica Aplicada2016-17
21001 - Física General I
21054 - Oceanografia Física
21400 - Física I
22600 - Mecànica
  • Grau d'Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural2020-21

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Nivell de la mar i Clima Investigador principal

Especialitats

Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB
Google+ UIB