Botar al contingut
Escolta

Dr. Ivan Murray Mas

Dr. Ivan Murray Mas
Professor titular d'universitat
Geografia Humana
  • Despatx 40primer pisGuillem Colom i Casasnovas

Currículum

Currículum breu

Ivan Murray Mas, és doctor en geografia per la UIB i MsC en Environmental Sustainability per la University of Edinburgh. Des del curs 2002-2003 és professor del Departament de Geografia i ha impartit docència als estudis de grau de Geografia, Turisme, Economia, Hoteleria i Educació Primària. També ha donat classes als màsters: Màster Universitari en Gestió Turística (UIB); Màster Universitario sobre planificación, gestión y desarrollo turístico sostenible (UNIA);Máster Propio Universitario en Gestión Sostenible de Empresas, Productos y Destinos Turísticos (UNIA); Màster Universitari d'Anàlisi, Planificació i Gestió en Àrees Litorals (UIB); Màster Universitari de Direcció i Planificació del Turisme (UIB); Màster Universitari d'Economia del Turisme: Monitorització i Avaluació (UIB).

Entre les assignatures impartides podem assenyalar les següents: Geografia del Turisme, Turisme Sostenible, Tècniques de Disseny Cartogràfic i Cartografia Automàtica, Indicadors de Sostenibilitat a Àrees Litorals, Tècniques d'Anàlisi Espacial, Tecnologies de la Informació Geogràfica per a la Gestió Turística, Gestió del Territori a partir de la Planificació Turística. També ha dirigit diversos treballs de final de grau i final de màster, així com ha participat en tribunals de treball final de grau, màster i tesi.

És membre del GIST (Grup d'Investigació em Sostenibilitat i Territori) de la UIB, dirigit pel Dr. Onofre Rullan Salamanca (UIB) i del grup d'investigació GINTrans2 (Grupo de Investigación Transdisciplinar sobre Transiciones Socioecológicas) dirigit per Jorge Riechmann (UAM).

Les seves línies de recerca s'emmarquen en la perspectiva de la geografia crítica, vinculant l'anàlisi des de l'economia política, l'ecologia política i l'economia ecològica. La seva recerca es centra principalment en les lògiques espacials del capitalisme turístic i els conflictes associats. Ha participat en diversos projectes de recerca, projectes de cooperació i projectes de recerca aplicada. Actualment està vinculat al projecte de recerca 'Overtourism in Spanish Coastal Destinations. Tourism Degrowth Strategies' (RTI2018-094844-B-C31) - https://overtourism-degrowth.uib.eu/

Entre les seves publicacions podem destacar els següents llibres: Geografies del capitalisme balear: poder, metabolisme socioeconòmic i petjada ecològica d'una superpotència turística (2012); Capitalismo y turismo en España. Del 'milagro económico' a la 'gran crisis' (2015); Turistificación global. Perspectivas críticas en turismo (2019), Tourism and Degrowth. Towards a Truly Sustainable Tourism (2020), #TourismPostCOVID19. Turistificación confinada (2021).

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11461 - Tecnologies de la Informació Geogràfica per a la Gestió Turística
  • Màster Universitari en Economia del Turisme: Monitoratge i Avaluació2017-18
20531 - Treball de Fi de Grau de Turisme
  • Doble titulació: grau d'Administració d'Empreses i grau de Turisme2021-22
  • Grau de Turisme2020-21, 2021-22
20538 - Turisme Sostenible
21100 - Geografia del Turisme
21105 - Tècniques de Disseny Cartogràfic i Cartografia Automàtica
21110 - Geografia de la Població
21117 - Tècniques d'Anàlisi Espacial
21132 - Treball de Fi de Grau de Geografia
22126 - Pràctiques I d'Educació Primària
  • Grau d'Educació Primària2021-22
29933 - Treball de Fi de grau de Direcció Hotelera
  • Grau de Direcció Hotelera (Centre ads. Hoteleria de les Illes Balears)2021-22
29953 - Turisme Sostenible
  • Grau de Direcció Hotelera (Centre ads. Hoteleria de les Illes Balears)2021-22

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Sostenibilitat i territori (GIST) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB