Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Cristóbal López Sánchez

Dr. Cristóbal López Sánchez
Catedràtic d'universitat
Física de la Matèria Condensada
 • Despatx 203Segon pisServeis Cientificotècnics i IUR

  Dr. Cristóbal López Sánchez

  Currículum

  Currículum breu

  Llicenciat en Física per la Universitat de Granada i doctor en Física per la Universitat de les Illes Balears (UIB). Investigador postdoctoral a la Universitat de Roma La Sapienza '(2001-2002). Investigador Ramón i Cajal, professor contractat doctor i professor titular a la UIB durant el període 2003-2019. Des de desembre de 2019 catedràtic en l'àrea de Física de la Matèria Condensada a la UIB. Estades de recerca a la Universitat de Cambridge (UK); University of Rome 'La Sapienza' (Italia); Institute for Chemistry and Biology of the Marine Environment, University of Oldenburg (Germany); Institute for Theoretical Physics, Eotvos Universitat de Budapest (Hungary); Geophysics and Spatial Oceanography laboratory (LLECS), Tolosa (França); L'OCEAN, University Pierre et Marie Curie, Paris (France).

  El meu treball de recerca té un marcat caràcter interdisciplinari i s'ha desenvolupat dins de l'ampli context de la Física estadística i no lineal. Els meus interessos se centren en els sistemes complexos i les seves aplicacions a l'transport en fluids, als processos oceànics i a la modelització de sistemes biològics. L'objectiu general de la meva carrera científica és comprendre el comportament emergent dels sistemes complexos. Com a paradigma de sistema complex, estic interessat en els processos de transport que tenen lloc en els oceans així com la seva influència sobre els ecosistemes marins. En aquest camp meu estudi s'ha orientat a el desenvolupament i implementació de tècniques lagrangianes que permeten la seva anàlisi des de la perspectiva dels sistemes dinàmics no lineals. També estudi el comportament col·lectiu dels individus amb interaccions biològiques. El resultats més rellevants que he obtingut en aquests temes són: a) la caracterització dels processos de mescla i dispersió en la superfície marina i el seu impacte en les aus marines i les zones mínimes d'oxigen; b) la formació de patrons en models d'organismes competint amb interaccions espacials no locals.

  Altres temes d'investigació són: els patrons de connectivitat en el mar, els processos de recerca d'alguns organismes biològics, la predicció (amb algoritmes genètics/aprenentatge automàtic) de variables espaciotemporals, la dinàmica de les partícules biogèniques que s'enfonsen en els oceans, la influència de la mobilitat dels individus en els seus agregats, la formació de patrons de vegetació, la dinàmica de competició d'espècies, la connexió micro-macro en sistemes de partícules interactives i la teoria dels sistemes d'advecció-reacció-difusió.

  Docència

  Horari de tutories

  Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2020-21

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Informació a l'estudi on l'imparteix
  21022 - Física Quàntica
  21027 - Mecànica Quàntica
  11008 - Fenòmens Col·lectius de no Equilibri
  11018 - Turbulència i Fenòmens no Lineals en Fluids

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Informació a l'estudi on on la va impartir
  11008 - Fenòmens Col·lectius de no Equilibri
  11018 - Turbulència i Fenòmens no Lineals en Fluids
  11444 - Treball de Fi de Màster
  • Màster Universitari de Física de Sistemes Complexos2017-18, 2018-19
  21015 - Equacions Diferencials II
  21022 - Física Quàntica
  21026 - Física Estadística
  21027 - Mecànica Quàntica

  Recerca

  Grups de recerca

  Grup Tipus de participació
  Grup de Física Interdisciplinària (GFI) Membre
  Google+ UIB