Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Marc Andreu Morell Tipper

personal.uib.cat/marc.morell
Dr. Marc Andreu Morell Tipper

Dr. Marc Andreu Morell Tipper

personal.uib.cat/marc.morell

Currículum

Currículum breu

Marc Morell és doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (UB). Actualment és investigador al Departament d'Antropologia Social de la Universitetet i Bergen on també imparteix sessions al curs Capitalisme, Anticapitalisme i Postcapitalisme. Ha exercit d'investigador i de professor associat al Departament de Filosofia i Treball Social i d'investigador al Departament de Geografia, ambdós a la Universitat de les Illes Balears (UIB). Entre d'altres, ha impartit cursos en Antropologia Social, Antropologia Urbana, Antropologia del Turisme, Antropologia de les Migracions, Geografies de la Globalització, Geografia Rural i Territori i Societat.

A partir del repte metodològic que representa combinar la tasca etnogràfica amb la teoria social, Marc explora el caràcter de classe de la producció de l'espai en la societat de mercat. Ha desenvolupat els conceptes de diferencial de classe i treball urbà que li han permès indagar en la gentrificació a Mallorca, no com a expressió espacial de classes prèviament precipitades sinó com a moment constitutiu de la seva formació. Marc ha estès aquesta perspectiva a la mercantilització turística de l'habitatge en el context de l'economia col·laborativa. Prenent com a referent l'obra de Jeremy Boissevain sobre urbanització i turisme, ara investiga l'actual allotjament de les classes socials a Malta, centre financer extraterritorial, en la perifèria del plaer que és la Mediterrània.

Ha dut a terme treball de camp a Mallorca, Catalunya i Malta i ha realitzat estades de recerca a la Università ta' Malta, la University of Manchester, la Queen's University Belfast i la Universität Leipzig. A més de col·laborar amb els grups d'investigació Sostenibilitat i Territori i PRAXIS, ambdós a la UIB, i amb el Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials de la UB, Marc està afiliat a diferents associacions professionals i grups de treball. A dia d'avui, exerceix de secretari de l'Institut d'Antropologia de les Illes - IAI.

D'entre les seves publicacions més recents hi destaquen: «Turismo y diferencial de renta» (a Cañada i Murray, Turistificación global, Icaria, 2019); «Turismofobia como arma arrojadiza» (a Ábaco 98.4, 2018, amb Blanco-Romero i Blázquez-Salom); «'Una casa deshabitada no es en realidad una verdadera casa'» (a Milano i Mansilla Ciudad de vacaciones, Pol·len, 2018); «Urban tourism via dispossession of oeuvres» (a Focaal 82.winter, 2018); i «The class gap in gentrification» (a Albet i Benach Global Capitalism and Processes of Regeneration, Routledge, 2018).

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
20918 - Antropologia de les Societats Contemporànies
20937 - Antropologia Urbana i Estudis de Ciutadania
21101 - Territori i Societat
21119 - Geografia Rural
21132 - Treball de Fi de Grau de Geografia
21931 - Treball de Fi de Grau de Treball Social
21934 - Antropologia de les Migracions
2371 - Antropologia de les Societats Desenvolupades
30008 - Geographies of Globalization and Critical Thought
30011 - Critical Geographies of Globalization: Tourism, Nature and Urban Societe
30015 - Critique of Globalization, Urban Society and Tourism

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Sostenibilitat i territori (GIST) Membre
Grup de recerca en Filosofia Pràctica (PRAXIS) Col·laborador

Altres grups de recerca fora de la UIB

Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials (GRECS), Universitat de Barcelona - Tipus de participació: Col·laborador
Google+ UIB