Botar al contingut
Obert el termini de la convocatòria ordinària d'admissió general a grau
Del 3 de juny a les 9.30 h al 3 de juliol a les 21 hores

Dr. Marc Andreu Morell Tipper

Dr. Marc Andreu Morell Tipper
Professor associat
Antropologia Social

Currículum

Currículum breu

Marc Morell és investigador al Frontlines of Value Project del Departament d'Antropologia Social de Universitetet i Bergen (UiB), on també imparteix sessions del curs Capitalisme, Anticapitalisme i Postcapitalisme.

Doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (UB), Marc ha exercit de professor associat i d'investigador a la Universitat de les Illes Balears (UIB), primer al Departament de Filosofia i Treball Social i després al Departament de Geografia. Entre d'altres, ha impartit cursos en Antropologia Social, Antropologia Urbana, Antropologia del Turisme, Antropologia de les Migracions, Geografies de la Globalització, Geografia Rural i Territori i Societat.

A partir del repte metodològic que representa combinar la tasca etnogràfica amb la teoria social, Marc explora el caràcter de classe de la producció de l'espai en la societat de mercat. Ha desenvolupat els conceptes de diferencial de classe i treball urbà que li han permès indagar en la gentrificació a Mallorca, no com a expressió espacial de classes prèviament precipitades sinó com a moment constitutiu de la seva formació.

En els darrers anys Marc ha estès aquesta perspectiva a la mercantilització turística de l'habitatge en el context de l'economia col·laborativa i, a partir del referent que és l'obra de Jeremy Boissevain sobre urbanització i turisme, ara investiga l'actual allotjament de les classes socials a Malta, centre financer extraterritorial, en la perifèria del plaer que és la Mediterrània.

A més de ser investigador al ja esmentat Frontlines of Value Project de la UiB on hi desenvolupa aquesta darrera recerca, Marc col·labora amb els grups d'investigació Sostenibilitat i Territori i PRAXIS, ambdós a la UIB, i amb el Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials de la UB.

Marc dut a terme treball de camp a Mallorca, Catalunya i Malta i ha realitzat estades de recerca a la Università ta' Malta, la University of Manchester, la Queen's University Belfast i la Universität Leipzig. Finalment, està afiliat a diferents associacions professionals i grups de treball. A dia d'avui, és vocal de la Junta de l'Institut d'Antropologia de les Illes - IAI, on prèviament exercí de Secretari.

D'entre les seves publicacions més recents hi destaquen: «Not tourism-phobia but urban-philia» (a Boletín de la Asociación de Geográfos Españoles 83, 2019, amb Blanco-Romero, Blázquez-Salom i Fletcher); «Turismo y diferencial de renta» (a Cañada i Murray, Turistificación global, Icaria, 2019); «'Una casa deshabitada no es en realidad una verdadera casa'» (a Milano i Mansilla Ciudad de vacaciones, Pol·len, 2018); «Urban tourism via dispossession of oeuvres» (a Focaal 82.winter, 2018); i «The class gap in gentrification» (a Albet i Benach Global Capitalism and Processes of Regeneration, Routledge, 2018).

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2023-24

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
20918 - Antropologia de les Societats Contemporànies
21101 - Territori i Societat
21119 - Geografia Rural
21132 - Treball de Fi de Grau de Geografia
21934 - Antropologia de les Migracions

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Sostenibilitat i territori (GIST) Col·laborador

Altres grups de recerca fora de la UIB

Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials (GRECS), Universitat de Barcelona - Tipus de participació: Col·laborador
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta