Botar al contingut
 

Dr. Marc Andreu Morell Tipper

personal.uib.cat/marc.morell
Dr. Marc Andreu Morell Tipper
Capítol 6 ( CAIB -> Contractat postdoctoral )

Dr. Marc Andreu Morell Tipper

personal.uib.cat/marc.morell

Currículum

Currículum breu

Marc Morell és Investigador Contractat del Departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona (UB), Marc ha exercit d'Investigador FPI i de Professor Associat a la UIB. Entre d'altres, ha impartit cursos en Geografies de la Globalització, Antropologia Social i Antropologia Urbana, i actualment en dóna classe en Geografia Rural i Territori i Societat.

A partir del repte metodològic que representa combinar la tasca etnogràfica amb la teoria social, Marc prova de copsar el caràcter de classe de la producció de l'espai en la societat de mercat. Com a part d'aquest projecte, ha desenvolupat recentment els conceptes de diferencial de classe i treball urbà que li han permès indagar en la gentrificació, no com a expressió espacial de classes prèviament precipitades sinó com a moment constitutiu de la seva formació. Marc ara estén aquesta perspectiva a la mercantilització turística de l'habitatge en el context de l'economia col·laborativa. Altres temes tractats anteriorment han estat: treball agrícola i migracions; història oral, conflicte i memòria històrica; turisme cultural i patrimoni intangible; i urbanització i moviments socials.

Marc ha dut a terme treball de camp a Mallorca, Catalunya i Malta i ha realitzat estades de recerca a la Università ta' Malta, la University of Manchester i la Queen's University Belfast. Membre del grup d'investigació Territori i Sostenibilitat (GIST) i col·laborador del Grup de recerca en Filosofia Pràctica (PRAXIS), ambdós a la UIB, Marc també col·labora en el Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials (GRECS) de la UB. A més, està afiliat a diferents associacions professionals, xarxes i grups de treball. Actualment, exerceix de secretari de l'Institut d'Antropologia de les Illes (IAI).

D'entre les seves publicacions més recents hi destaquen: «Urban tourism via dispossession of oeuvres» (a Focaal, 2018); «Η αέναη εξάπλωση του τουρισμού» (a Περιοδικό Kaboom Ημερολόγια πριν από τη μεγάλη έκρηξη, 2018); «The class gap in gentrification» (a Albet i Benach, Global Capitalism and Processes of Regeneration, Routledge, 2018); «La ocupación del espacio», (a G.E.A. La Corrala, Cartografía de la ciudad capitalista, Traficantes de Sueños, 2016); i «Turisme per despossessió» (a Quaderns de l'Institut Català d'Antropologia, 2016).

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
05/09/2018 25/07/2019 dimecres 10.00 12.00 Despatx 60 (edifici Guillem Colom)

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2018-19

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
21934 - Antropologia de les Migracions
20918 - Antropologia de les Societats Contemporànies
21119 - Geografia Rural
21101 - Territori i Societat
21132 - Treball de Fi de Grau de Geografia

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
11483 - Treball de Fi de Màster
  • Màster U. en Direcció i Planificació del Turisme 2017-18
20937 - Antropologia Urbana i Estudis de Ciutadania
21119 - Geografia Rural
21132 - Treball de Fi de Grau de Geografia
21931 - Treball de Fi de Grau de Treball Social
21934 - Antropologia de les Migracions
2371 - Antropologia de les Societats Desenvolupades
30008 - Geographies of Globalization and Critical Thought
30011 - Critical Geographies of Globalization: Tourism, Nature and Urban Societe
30015 - Critique of Globalization, Urban Society and Tourism

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Sostenibilitat i territori (GIST) Membre
Grup de recerca en Filosofia Pràctica (PRAXIS) Col·laborador

Altres grups de recerca fora de la UIB

Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials (GRECS), Universitat de Barcelona - Tipus de participació: Col·laborador
Google+ UIB