Botar al contingut
Escolta

Dra. Fernanda Caro Blanco

Dra. Fernanda Caro Blanco
Professora contractada doctora
Treball Social i Serveis Socials
  • Despatx BC02Primer pisRamon Llull

Currículum

Currículum breu

El CV de Fernanda Caro Blanco es desenvolupa en una triple vesant: professional, docent i investigadora.

Professional, Diplomada en Treball Social (EUTS-UIB. 1988), intervenció com a treballadora social (1988-2003):Servei de Prevenció i Atenció a les Drogodependències. Ajuntament de Palma; Coordinadora de programes social. Associació Ciutadana ARRELS de Prevenció de la SIDA; Servei Tourist Attencion de la Oficina de Ayuda a las Víctimes. Conselleria de Presidència GOIB; Programa de prevenció, reinserció i integració de la infància i la joventut a l'Ajuntament de Calvià-ALCARI C.B ; Membre del Equip tècnic d'Alcari i supervisió de l'equip del servei de suport a infància i família i promoció social de la dona Ajuntament de Palma; Servei d'Atenció social a Jutjats-IRES ; Responsable de l'equip d'atencio a les drogodependències i xarxa d'inclusió social, Consell Insular de Mallorca, funcionaria interina; Consellera de Benestar Social del Govern de les Illes Balears (1999-2003); Centre d'Informació dels Treballadors Extrangers-CITE-CCOO; Serveis socials Ajuntament de Manacor, funcionaria interina.

Docent, des de 2003 fins a l'actualitat, professora dels estudis de Treball Social (Diplomatura i Grau). Des de l'abril de 2016 contractada dra. permanent. Docència a l'Àrea de Treball Social i Serveis Socials a les assignatures de: Teoria i Història del TS, Estructura del Serveis Socials, Serveis Socials Sectorials I i II, Pràctiques externes de TS, TS en Programes d'Igualtat i TFG. Docent als Títols propis de la UIB: Especialista Universitari en Responsabilitat Social corporativa, E.U. en Gestió de Serveis Socials i Ex.U. Autoconeixment, Emocions i Diàleg al segle XXI.; docent i co-directora dels Titols: E.U. en Tècniques d'Inserció Laboral i E.U en Anàlisi i Metodologies per a la Inserció Social. Així com a numerosos cursos a professionals i tècnics d'institucions i entitats socials (transferència de coneixements).

Investigadora, Màster en cognició i evolució humana. Dra. per la Universitat Pública de Navarra (UPNA), programa de doctorat 'Intervenció Social i Estat del Benestar' (2016). Membre del grup de recerca 'Desigualtats, Gènere i Polítiques Públiques', i de l'Observatori Social de les Illes Balears. Investigadora a Projectes d'investigació I+D+I: Nuevos retos para las políticas públicas de inclusión social en tiempos de crisis: redes de reciprocidad y enfoque comunitario en la producción de bienestar. DG De Investigación Científica Ministerio de Economía y Competitividad. Gobierno de España. (2015-2018); Social Inclusion Network II.Direccion General de Empleo y Asuntos Sociales de la Comision Europea. (2003-2005); Projectes universitaris d'investigació en el marc de la Cooperació al Desenvolupament, convocatòries autonòmiques competitives, al Marroc, El Salvador, Guatemala, Cuba i Perú; Contractes d'investigació: Formación para la participación de personas en situación de exclusión social. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. EAPN. Premis d'investigació: Premio científico DTS (modalidad de investigación en el ámbito del Trabajo Social). Colegio Profesional y Facultad de TS de Málaga, y Diputación de Málaga. 2013. 'Reconceptualizando los Servicios Sociales. Recuperar el trabajo social comunitario como respuesta al nuevo contexto generado por la crisis'; Premio III Concurso de Investigación realizada de la Fundación Foessa. Fomento de Estudios Sociales y de Sociología Aplicada FOESSA 'La inserción por el empleo de colectivos vulnerables. Discursos y Estrategias de los agentes de inserción, en un contexto de crisis'. Autora de diversos articles a revistes científiques, capítols de llibres i un llibre complet: Vulnerabilidad y Empleo (2017). Participant com a ponent a múltiples congresos, seminaris i conferències de caràcter nacional i internacional. Col·laboradora de Foessa.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Direcció de tesis

Directora de tesis al curs 2021-22 al següents programes de doctorat:

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on on la va impartir
21904 - Teoria i Història del Treball Social
21906 - Estructura dels Serveis Socials
21913 - Serveis Socials Sectorials I
21922 - Serveis Socials Sectorials II
21928 - Pràctiques Externes I
21931 - Treball de Fi de Grau de Treball Social
21974 - Treball Social en Programes d'Igualtat

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Desigualtats, gènere i polítiques públiques (DGPP) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB
Google+ UIB