Botar al contingut
Escolta

Dra. Fernanda Caro Blanco

Dra. Fernanda Caro Blanco
Professora contractada doctora
Treball Social i Serveis Socials
  • Despatx BC02Primer pisRamon Llull

Currículum

Currículum breu

El CV de Fernanda Caro Blanco es desenvolupa en una triple vesant: professional, docent i investigadora.

Professional, Diplomada en Treball Social (EUTS-UIB. 1988), intervenció com a treballadora social (1988-2003):Servei de Prevenció i Atenció a les Drogodependències. Ajuntament de Palma; Coordinadora de programes social. Associació Ciutadana ARRELS de Prevenció de la SIDA; Servei Tourist Attencion de la Oficina de Ayuda a las Víctimes. Conselleria de Presidència GOIB; Programa de prevenció, reinserció i integració de la infància i la joventut a l'Ajuntament de Calvià-ALCARI C.B ; Membre del Equip tècnic d'Alcari i supervisió de l'equip del servei de suport a infància i família i promoció social de la dona Ajuntament de Palma; Servei d'Atenció social a Jutjats-IRES ; Responsable de l'equip d'atencio a les drogodependències i xarxa d'inclusió social, Consell Insular de Mallorca, funcionaria interina; Consellera de Benestar Social del Govern de les Illes Balears (1999-2003); Centre d'Informació dels Treballadors Extrangers-CITE-CCOO; Serveis socials Ajuntament de Manacor, funcionaria interina.

Docent, des de 2003 fins a l'actualitat, professora dels estudis de Treball Social (Diplomatura i Grau). Des de l'abril de 2016 contractada dra. permanent. Docència a l'Àrea de Treball Social i Serveis Socials a les assignatures de: Teoria i Història del TS, Estructura del Serveis Socials, Serveis Socials Sectorials I i II, Pràctiques externes de TS, TS en Programes d'Igualtat i TFG. Docent als Títols propis de la UIB: Especialista Universitari en Responsabilitat Social corporativa, E.U. en Gestió de Serveis Socials i Ex.U. Autoconeixment, Emocions i Diàleg al segle XXI.; docent i co-directora dels Titols: E.U. en Tècniques d'Inserció Laboral i E.U en Anàlisi i Metodologies per a la Inserció Social. Així com a numerosos cursos a professionals i tècnics d'institucions i entitats socials (transferència de coneixements).

Investigadora, Màster en cognició i evolució humana. Dra. per la Universitat Pública de Navarra (UPNA), programa de doctorat 'Intervenció Social i Estat del Benestar' (2016). Membre del grup de recerca 'Desigualtats, Gènere i Polítiques Públiques', i de l'Observatori Social de les Illes Balears. Investigadora a Projectes d'investigació I+D+I: Nuevos retos para las políticas públicas de inclusión social en tiempos de crisis: redes de reciprocidad y enfoque comunitario en la producción de bienestar. DG De Investigación Científica Ministerio de Economía y Competitividad. Gobierno de España. (2015-2018); Social Inclusion Network II.Direccion General de Empleo y Asuntos Sociales de la Comision Europea. (2003-2005); Projectes universitaris d'investigació en el marc de la Cooperació al Desenvolupament, convocatòries autonòmiques competitives, al Marroc, El Salvador, Guatemala, Cuba i Perú; Contractes d'investigació: Formación para la participación de personas en situación de exclusión social. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. EAPN. Premis d'investigació: Premio científico DTS (modalidad de investigación en el ámbito del Trabajo Social). Colegio Profesional y Facultad de TS de Málaga, y Diputación de Málaga. 2013. 'Reconceptualizando los Servicios Sociales. Recuperar el trabajo social comunitario como respuesta al nuevo contexto generado por la crisis'; Premio III Concurso de Investigación realizada de la Fundación Foessa. Fomento de Estudios Sociales y de Sociología Aplicada FOESSA 'La inserción por el empleo de colectivos vulnerables. Discursos y Estrategias de los agentes de inserción, en un contexto de crisis'. Autora de diversos articles a revistes científiques, capítols de llibres i un llibre complet: Vulnerabilidad y Empleo (2017). Participant com a ponent a múltiples congresos, seminaris i conferències de caràcter nacional i internacional. Col·laboradora de Foessa.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Direcció de tesis

Directora de tesis l'any acadèmic 2021-22 als programes de doctorat següents:

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on on la va impartir
21904 - Teoria i Història del Treball Social
21906 - Estructura dels Serveis Socials
21913 - Serveis Socials Sectorials I
21922 - Serveis Socials Sectorials II
21928 - Pràctiques Externes I
21931 - Treball de Fi de Grau de Treball Social
21974 - Treball Social en Programes d'Igualtat

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Desigualtats, gènere i polítiques públiques (DGPP) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB