Botar al contingut
Obert el termini de la convocatòria ordinària d'admissió general a grau
Del 3 de juny a les 9.30 h al 3 de juliol a les 21 hores

Dr. José Igor Prieto Arranz

Dr. José Igor Prieto Arranz
Professor titular d'universitat
Filologia Anglesa
Centre d'estudis de postgrau (subdirector)
  • Despatx 5primer pisBeatriu de Pinós

Currículum

Currículum breu

J. Igor Prieto Arranz és Professor Titular del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica de la Universitat de les Illes Balears, on imparteix cursos a les àrees d'història cultura britàniques, llengua anglesa i teoria crítica, tant a nivell de grau com de postgrau. Es va doctorar (Menció Europea) a la Universitat d'Oviedo l'any 2002. Ha investigat en els camps d'adquisició i aprenentatge de llengües, traducció i, molt especialment, els estudis culturals, sent el seu principal interès l'expressió i representació dels fenòmens identitaris en tota mena de productes culturals. La seva recerca més recent estudia aquests aspectes en la literatura britànica contemporània, especialment la ficció històrica i la novel·la del Brexit.

Ha (co-)escrit o (co-)editat diversos volums. Entre d'altres, destaquen A (Dis)United Kingdom: The Discourse of British Tourist Promotion and its Translation into Spanish (U. d'Oviedo, 2005); Commenting on Texts. Literature, History, the Media (Publicacions UIB, 2006); A Comparison of Popular TV in English and Spanish Speaking Societies: Soaps, Sci-Fi, Sitcoms, Adult Cartoons, and Cult Series (Edwin Mellen, 2010); i De-Centring Cultural Studies: Past, Present and Future of Popular Culture. Spaces and Contexts (Cambridge Scholars, 2013).

Ha aportat diversos capítols a volums publicats per editorials com a Springer, John Benjamins o Multilingual Matters, i els seus articles s'han publicat en prestigioses revistes internacionals com ara the Journal of Tourism and Cultural Change; the Journal of Popular Culture; Language, Culture and Curriculum; the Journal for the Study of Religions and Ideology; the Bulletin of Spanish Studies; the Journal of Language, Identity & Education, Clio: A Journal of Literature, History, and the Philosophy of History o Textual Practice. La seva trajectòria està reconeguda amb tres trams d'investigació (sexennis).

Ha ocupat diversos càrrecs de gestió, com ara Coordinador de Mobilitat per a estudis anglesos (2009-2012), Subdirector de l'Escola de Doctorat (EDUIB, 2015-2018) i Director de Promoció de la Internacionalització de la Universitat de les Illes Balears (2018-2021).

Docència

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11154 - Ser o no Ser: Anàlisi de les manifestacions textuals de la Identitat des de la perspectiva dels estudis culturals
  • Màster Universitari de Llengües i Literatures Modernes2018-19, 2019-20
  • Màster Universitari en Llengües i Literatures Modernes2020-21
21804 - Cultural Insights into the English-Speaking World I
21829 - Treball de Fi de Grau d'Estudis Anglesos
21842 - British Cultural Studies: A Practical Approach

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Estudis culturals britànics i comparatius: identitats i representació (BRICCS) Investigador principal
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta