Botar al contingut

Dra. Maria Magdalena Brotons Capó

Dra. Maria Magdalena Brotons Capó
Professora titular d'universitat
Història de l'Art
Servei d'Activitats Culturals (directora)
  • Despatx AD04planta baixaRamon Llull
  • Despatx Vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Obertaplanta baixaSa Riera

Currículum

Currículum breu

Palma, 1972. Doctora en Història de l'Art per la Universitat de les illes Balears, publicada per G9 Ediciones sota el títol El cine en Francia 1895-1914, reflejo de la cultura visual de una época (2014).

És vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta des de juny de 2021.

En acabar la licenciatura en Història de l'Art a la UIB, realitzà un període d'estudis a la Universitat la Sapienza de Roma. Entre 1997 i 1998 va treballar a la Conselleria d'Educació i Cultura, elaborant projectes didàctics per a museus i exposicions organitzades pel Govern. També va treballar al departament didàctic de Fundació la Caixa (actual Caixaforum) entre 1996 i 1997. Cofundadora de l'empresa de gestió cultural TRES. Serveis Culturals el 1997, activitat que abandonà poc temps després d'entrar a la UIB com a ajudant al Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts el 1999, d'on és actualment professora titular.

La seva recerca es centra bàsicament en dos àmbits. En un primer moment treballà l'art contemporani. Guanyà el Premi Ciutat de Palma de recerca el 1998, amb un estudi publicat sota el títol Escultures de Palma (El Far edicions, 2000). Destacam també L'escultura a les Balears al segle XX (Documenta, 2001), a més d'articles i textos per a catàlegs d'artistes. Pel que fa al cinema la seva investigación s'ha centrat en el període dels orígens, així com el cinema i les arts plàstiques. També ha treballat els orígens del cinema a Balears i el cinema amb relació a la promoció turística. Va coordinar les XXXV Jornades d'Estudis Històrics Locals de l'IEB 'Estudis de Cinema i Audiovisuals. Arxius, turisme, territori, publicitat i Indústria'. Forma part del Comité Científic del Seminari Internacional sobre els Antecedents i Orígens del Cinema (UdG-Museu del Cinema de Girona). Forma parte del grupo de investigació GROC. Grup de Receca en Orígens del Cinema. https://cinemaorigens.com/projectes/. Actualment forma part del projecte d'investigació: Visiones del cuerpo enfermo en el cine y la fotografía: patologías físicas y psíquicas (PID2021-125555NB-I00) dirigit pel doctor Angel Quintana de la UdG. Forma part del Comité Científic de la Revista Quiroga. Revista de Patrimonio Iberoamericano, de la Universidad de Granada.

Imparteix docència al Grau d'Història de l'Art, i el curs d'Història del Cinema de la Universitat Oberta per a Majors (UOM). Ha impartit docència al Màster de Patrimoni de la UIB. Ha coordinat les assignatures Cultura Audiovisual i Fonaments de l'Art a les PBAU entre 2016 i 2023.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
20254 - Massmedia i Llenguatges Audiovisuals
20258 - Història del Cinema
20279 - Treball de Fi de Grau d'Història de l'Art
20286 - Pràctiques Externes d'Història de l'Art
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta