Botar al contingut
Escoltar
 

Dra. María Antonia Ribas Boned

personal.uib.cat/marian.ribas
Dra. María Antonia Ribas Boned
Professora titular d'escola universitària
Economia Aplicada (Secretària)
 • Despatx DB249Segon pisGaspar Melchor de Jovellanos

  Dra. María Antonia Ribas Boned

  personal.uib.cat/marian.ribas

  Currículum

  Currículum breu

  Nascuda a Eivissa (1968). Professora del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Llicenciada en CC. Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València (1994), Màster en Tributació y Doctora en CC. Econòmiques i Empresarials (2004) per la Universitat de València.


  Experiència docent en els estudis de diplomatura, llicenciatura, grau i postgrau, tant a la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), com a la Universitat de les Illes Balears (UIB).


  La seva Tesi Doctoral va versar sobre la participació laboral de les dones en les entitats d'Economia Social. Investigadora especialitzada en temes relacionats amb el Tercer Sector, en particular el balanç social en el sector no lucratiu, la responsabilitat social corporativa i el voluntariat. Ha publicat diversos articles en revistes d'àmbit nacional i internacional especialitzades en l'àmbit de l'Economia Social com CIRIEC-España, Revista de la Economia Pública, Social y Cooperativa, REVESCO-Revista de Estudios Cooperativos o Review of Internacional Co-operation, així com diversos capítols de llibre sobre els temes esmentats.


  Ha participat en diversos projectes de recerca d'àmbit balear i nacional entre els que destaquen "Fiscalidad óptima, contrato social y los cuatro mundos del estado de bienestar", "La dimensión interna de la responsabilidad social de las empresas españolas en un contexto de crisis: análisis cuantitativo" i "La estructura de un moderno estado del bienestar: en búsqueda de un modelo óptimo".

  Docència

  Horari de tutories

  Hores de tutoria del professor
  Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
  02/09/2019 31/07/2020 dimecres 10.00 11.00 DB249 / Jovellanos (cita previa)

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2020-21

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Pla/campus on la imparteix
  20604 - Sistema Fiscal
  10182 - Sistema Fiscal

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Estudi on la va impartir
  10182 - Sistema Fiscal
  20531 - Treball de Fi de Grau de Turisme
  20604 - Sistema Fiscal
  20648 - Imposició sobre el Consum
  • Grau d'Administració d'Empreses2015-16
  21222 - Treball de Fi de Grau d'Empresa
  • Grau d'Administració d'Empreses2017-18

  Recerca

  Publicacions

  Ribas, Mª Antonia y Sajardo, Antonia (2014): "La inversión social de las empresas: el voluntariado corporativo en España". CIRIEC-España, Revista de Economía Pública, Social y Cooperativa, nº 80, pag. 161-186.

  Ribas, Mª  Antonia (2010): Mujer y Trabajo en la Economía Social. Edicions UIB, Palma de Mallorca, España.

  Sajardo, Antonia (Dir.); Ribas, Mª Antonia (coord.); Benavent, Matilde; Saz, Isabel; Serra, Inmaculada; Vilar, Monserrat (2009): La responsabilidad social interna de las empresas en España. Tirant lo Blanch, Valencia, España.

   

   

  Google+ UIB