Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Manuel Miró Lladó

personal.uib.cat/manuel.miro
Dr. Manuel Miró Lladó
Catedràtic d'universitat
Química Analítica

Dr. Manuel Miró Lladó

personal.uib.cat/manuel.miro

Currículum

Currículum breu

Manuel Miró és llicenciat en Ciències Químiques (1998) i Doctor en Química Analítica (2002) per la Universitat de les Illes Balears. Ha realitzat estancies de recerca post-doctorals a la Universitat Tècnica de Berlín, Universitat Tècnica de Dinamarca i la Universitat de Recursos Naturals i Ciències de la Vida Aplicades (BOKU) d'Àustria. Actualment és Catedràtic d'Universitat (des de setembre de 2017) i Visiting Professor de la Charles University (República Txeca) des de juliol de 2014. És membre IUPAC del Subcomité on Chemical and Biophysical Processes in the Environment (Divisió VI). Afegir que actualment te 4 quinquenis i 3 sexenis reconeguts.

Des de l'any 2007 és Reviews Editor de la revista Analytica Chimica Acta (Elsevier) de la secció de reviews i des de l'any 2016 és Associate Editor de l'Encyclopedia of Analytical Science, 3rd Edition, Elsevier.

Ha publicat 178 articles/publicacions científiques, 94 de elles com autor per a correspondència, incloent 11 capítols de llibre i 1 pròleg amb un índex h=38 i més de 4000 citacions, destacant 23 publicacions a la prestigiosa revista Analytical Chemistry de l'American Chemical Society.

Ha impartit 57 conferències orals (45 com a convidat) a congressos internacionals en el camp de la química analítica, preparació de mostra, miniaturització, nanotecnologia i automatització basada en mètodes de flux. Ha presentat 147 comunicaciones en forma de pòsters a congressos internacionales.

Ha dirigit 8 tesis doctorals a Universitats Nacionals e Internacionals (Technical University of Denmark, Mahidol University de Tailàndia i Universidade Federal de Bahía de Brasil). Ha participat en 28 projectes nacionals i internacionals (ex., a la University of Melbourne i Charles University de la República Txeca) essent IP de 14 projectes.

Els seus interessos en recerca es centren en el desenvolupament de mètodes automàtics per a la separació i preconcentració de nivells traça de contaminants ambientals a mostres d'interés agrícola utilitzant les distintes generacions d'ànàlisi en flux i plataformes mesofluídiques acoblades a técniques analítiques de detecció modernes.

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
01/09/2019 31/07/2020 divendres 17.00 18.00 Despatx QA213

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
21409 - Principis de la Química Analítica
22405 - Química
11351 - Cromatografia Líquida i de Gasos

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
11351 - Cromatografia Líquida i de Gasos
11403 - Química i Control de Sòls
21409 - Principis de la Química Analítica
22405 - Química

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Anàlisi per injecció en flux i anàlisi de traces (FI-TRACE) Investigador principal
Google+ UIB