Botar al contingut
Escoltar
 

Dra. Mariona Palou March

personal.uib.cat/mariona.palou
Dra. Mariona Palou March
Professora contractada doctora interina
Bioquímica i Biologia Molecular
 • Despatx Q013Planta baixaMateu Orfila i Rotger

  Dra. Mariona Palou March

  personal.uib.cat/mariona.palou

  Currículum

  Currículum breu

  Llicenciada en Biologia al 2005 i en Bioquímica (premi extraordinari de llicenciatura) al 2007 per la Universitat de les Illes Balears (UIB), té el Certificat d'Aptitud Pedagògica (Curs de postgrau), i és Doctora per la UIB des de l'any 2010 (Programa de doctorat interuniversitari en Nutrició i Metabolisme) amb la qualificació d'excel·lent Cum Laude i amb menció de Doctora Europea. L'any 2006, va obtenir una beca pre-doctoral de 4 anys del Govern de les Illes Balears (Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació). Durant la seva formació com doctoranda va realitzar, a més, una estada de formació pre-doctoral al Centre d'Investigació de Nutrició Humana a la Universitat de Newcastle al Regne Unit, durant 14 setmanes, el que li va permetre adquirir la formació en tecnologies d'anàlisi d'epigenètica. Després de la seva tesi doctoral, va iniciar la seva etapa com a investigadora post-doctoral al Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia (LBNB) des d'octubre de 2010 fins a novembre de 2014. A posteriori, va entrar a formar part com a investigadora TORRES-QUEVEDO en l'empresa de base tecnològica spin-off de la UIB, ALIMENTOMICA S.L. (Spin-off 001 de la UIB), dins el Subprograma Estatal de Formació i en el Subprograma Estatal d'Incorporació, del Programa Estatal de Promoció del Talent i la seva Empleabilitat, en el marc del 'Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016 '. Al gener de 2018 va entrar com a professora ajudant doctora de la UIB, i actualment és professora contractada doctora en el departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB (des de febrer al 2019).
  La carrera científica de la Dra. Palou s'ha realitzat essencialment en el LBNB de la UIB, dirigit pel Prof. A. Palou. Les seves principals línies d'investigació són: obesitat, regulació del pes corporal i homeòstasi energética, i programació perinatal del pes corporal i la salut metabólica.
  Pel que fa a la productivitat científica, la seva investigació ha resultat en un total de 27 articles d'investigació publicats en revistes internacionals indexades a JCR, 4 articles de revisió i 3 patents. Ha presentat nombroses comunicacions en congressos/reunions científiques Nacionals i Internacionals (més de 70). Ha participat de manera continuada com a membre de l'equip investigador en projectes d'investigació finançats pel govern espanyol i per la Unió Europea. A més, és membre de la xarxa d'excel·lència europea NuGO, 'The European Nutrigenomics Organization'. També, és membre del Centro de Investigación Biomédica en Red de la Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición (CIBERobn), des del 2008 i de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), des de setembre de 2018. També, ha estat membre de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular i també de la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat (2011-2016). A més, la Dra. Palou ha codirigit una tesi doctoral i actualment n'està co-dirigint 2 més dins el programa de doctorat de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada de la UIB. A més, ha cotutoritzat (7) treballs de fi de màster, del Màster oficial en Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada de la UIB. Així mateix, imparteix classes a la UIB en els Graus de Biologia, Bioquímica i Infermeria i en el Màster en Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada. A més, ha format part del comitè organitzador de diversos seminaris d'estiu i simposis nacionals i internacionals.

  Docència

  Horari de tutories

  Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

  Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2020-21

  Assignatures on el professor imparteix docència
  Assignatura Pla/campus on la imparteix
  21531 - Bioquímica de l'Envelliment
  21512 - Bioquímica de les Membranes i Bioenergètica
  23005 - Bioquímica i Biologia Molecular II
  21508 - Laboratori Integrat I
  11259 - Biomembranes i Lípids. Fonaments Relacionats amb Nutrició
  10287 - Control Circardià de la Ingesta
  11257 - Seguretat, Eficàcia i Aspectes Normatius dels Aliments
  10285 - Seminaris de Desenvolupament i Innovació

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Estudi on la va impartir
  10275 - Nutrició i Patologies
  • Màster Universitari de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada2018-19, 2019-20
  10276 - Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada
  10277 - Mètodes i Tècniques de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada
  • Màster Universitari de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada2018-19
  11257 - Seguretat, Eficàcia i Aspectes Normatius dels Aliments
  • Màster Universitari de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada2019-20
  11259 - Biomembranes i Lípids. Fonaments Relacionats amb Nutrició
  • Màster Universitari de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada2018-19, 2019-20
  21503 - Biologia Molecular i Control Metabòlic
  21508 - Laboratori Integrat I
  21512 - Bioquímica de les Membranes i Bioenergètica
  21517 - Biologia Molecular de Sistemes
  21521 - Bioquímica dels Aliments
  21531 - Bioquímica de l'Envelliment
  22703 - Bioquímica i Nutrició

  Recerca

  Grups de recerca

  Grup Tipus de participació
  Nutrigenòmica i Obesitat (NUO) Membre
  Google+ UIB