Botar al contingut

Dr. Antonio Doménech Sánchez

Dr. Antonio Doménech Sánchez
Professor titular d'universitat
Microbiologia
  • Despatx 116primer pisServeis Cientificotècnics i IUR

Currículum

Currículum breu

Antonio Doménech Sánchez és Professor Titular de Microbiologia a la Universitat de les Illes Balears.

Es va graduar en Ciències Biològiques a la Universitat de les Illes Balears el 1997. Des de llavors, ha estat treballant en diversos camps relacionats amb la microbiologia. Va obtenir el seu doctorat en Microbiologia al 2004.

Antonio Doménech Sánchez és un expert en mecanismes de resistència als antimicrobians, especialment aquells relacionats amb la permeabilitat de les membranes dels bacteris Gram negatives als betalactàmics.

Antonio Doménech Sánchez ha participat en 23 projectes finançats per entitats públiques i privades, incloent activitats d'investigació i docència. Quaranta-quatre articles científics, quatre llibres, 24 presentacions a diversos congressos i dues patents són alguns dels resultats derivats d'aquestes activitats. El seu treball té un valor h de 16 i ha estat citat més de 2,000 vegades.

Antonio Doménech Sánchez ha impartit classes a estudiants de biologia, bioquímica i infermeria des de 2002, incloent assignatures relacionades amb la microbiologia, les malalties infeccioses, la immunologia i la biologia molecular. Ha estat convidat com a conferenciant en instituts per iniciar els estudiants en el món de la microbiologia. També és tutor d'estudiants de postgrau en el Màster de Microbiologia Avançada de la Universitat de les Illes Balears.

Des de 2003 fins al 2019 també actuà com a Director Tècnic de Saniconsult Ibèrica S.L. En aquesta empresa va participar en l'assessoria de tipus higiènic-sanitari per al sector turístic, incloent auditories, docència i anàlisi en àrees com aliments, aigua potable i recreativa i prevenció de legionel·losi, entre d'altres. Fruit d'aquesta activitat va començar una nova línea de recerca vers les aigües recreatives, especialment dins l'àmbit turístic, que continúa actualment.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11080 - Pràctiques en Empresa
11081 - Pràctiques en Grup d'Investigació
11084 - Mecanismes de Patogenicitat Microbiana
20107 - Operacions Bàsiques de Laboratori
20110 - Microbiologia
20117 - Pràctiques Integrades de Microbiologia i Genètica
20130 - Fisiologia i Genètica de les Interaccions Planta-Microorganisme
21519 - Anàlisis Microbiològiques
21552 - Microbiologia

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Infecció i immunitat Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta