Botar al contingut
Obert el termini d'admissió per canvi de seu
Del 13 de maig a les 9.30 h al 31 de maig a les 23.59 h de 2024

Dr. Joan Carles Pons Mayol

Dr. Joan Carles Pons Mayol
Professor titular d'universitat
Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial
  • Despatx 243segon pisAnselm Turmeda

Currículum

Currículum breu

Nascut el 1986 (Santanyi, Mallorca). Llicenciat en Matemàtiques (2010) per la Universitat de les Illes Balears (UIB), Màster en Matemàtica Avançada i Enginyeria Matemàtica (2011) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Doctor en Matemàtiques (2017) per la UIB, sota la direcció del Dr. Gabriel Cardona Juanals.

Després de ser Ajudant i Ajudant Doctor, des del 2019 és Professor Contractat Doctor Interí en el Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB.

Forma part del grup d'investigació de Biologia Computacional i Bioinformàtica (BIOCOM). La seva principal línia d'investigació se centra en l'estudi algebraic i combinatori de models matemàtics per la comparació i reconstrucció de grafs relatius a la filogenètica. També estudia nous mètodes per a la predicció de taxonomia i hoste associat en seqüències víriques. Fruit d'aquesta recerca, ha publicat diversos articles en revistes internacionals indexades en el JCR accessibles a Scholar.

Per millorar la seva formació ha realitzat estades de recerca en el Joint Genome Institute (Wallnut Creek, California, EEUU) sota la tutela de Prof. Nikos Kyrpides; en el Biomathematics Research Centre (University of Canterbury, Christchurch, New Zealand) tutelat pel Prof. Mike Steel; i en Institut des Sciences de l'Evolution (Université Montpellier, Montpellier, France) tutelat per la Prof. Celine Scornavacca.

Ha impartit docència principalment en els estudis de Matemàtiques i Informàtica en assignatures d'àlgebra i matemàtica discreta.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11757 - Xarxes Complexes
20300 - Matemàtica Discreta
20324 - Àlgebra Abstracta II
20572 - Fonaments de Matemàtiques
20575 - Matemàtica Discreta
20584 - Ampliació de Geometria: Introducció a la Geometria Algebraica
20587 - Ampliació d'Àlgebra i Matemàtica Discreta: Aspectes Computacionals

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Biologia computacional i bioinformàtica (BIOCOM) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta