Botar al contingut
Obert el termini de la convocatòria ordinària d'admissió general a grau
Del 3 de juny a les 9.30 h al 3 de juliol a les 21 hores

Miguel Riera Font

Currículum

Currículum breu

Llicenciat en Filosofia per la Universitat de les Illes Balears, Màster en Filosofia Contemporània per la Universitat de les Illes Balears i Màster en Recerca en Humanitats per la Universitat de Girona. És professor de secundària i anteriorment ha estat becari FPI-CAIB i tècnic superior de recerca.

Mitjançant beques internacionals en concurrència competitiva ha realitzat estades a les universitats de Heidelberg (Alemanya), Coïmbra (Portugal), Tetuan (Marroc) i Girona, com també al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC-Madrid). Ha participat en vuit projectes i xarxes de recerca finançades per organismes públics d’R+D i d’altres d’innovació docent i pedagògica. Des de 2010 participa en el Grup de Recerca sobre Filosofia Medieval i Moderna de la UIB. Ha impartit docència a les assignatures d’Ètica i Corrents actuals de l’Ètica del Grau de Filosofia de la Universitat de les Illes Balears.

Ha publicat sobre filosofia moderna i contemporània principalment, com també al voltant de les relacions d’aquestes amb la literatura i la mística, a revistes com eHumanista. Journal of Iberian Studies University of Santa Barbara, Revista de Humanidades, Boletín de la Biblioteca Menéndez Pelayo, Archives de Philosophie, Miscelánea de estudios árabes y hebraicos; i com autor de capítols i coeditor a editorials de prestigi com Instituto de Estudios Auriseculares Nueva York, Universidade de Coimbra, Universidad de Granada, Institut d'Estudis Catalans i Societat Catalana de Filosofia.

Ha coordinat nombroses activitats científiques, en destaquen: Expert Universitari de la UIB en Doctrines Ètiques i Cosmovisions a la Primera Edat Moderna, Seminari Permanent de Filosofia AFIB-UIB, Congreso Mundial de Mística Judía y Mística Cristiana, Congreso Internacional Geografías espirituales hispánicas (siglos XV-XVII); Heidelberger Universitätskolloquium Sprache und Denken Figuren des iberoamerikanischen Kulturtransfers, XII Simposium de la Asociación Española de Estudios Hebreos y Judíos, com també en la creació d’un institut de recerca de la Universitat de les Illes Balears. Fou membre de l’equip organitzador del III Congrés Català de Filosofia celebrat a la UIB i coeditor de les seves actes sota el segell de l’Associació Filosòfica de les Illes Balears.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
20764 - La Filosofia en el Món Actual
20894 - La Filosofia en el Món Actual
  • Grau de Llengua i Literatura Espanyoles2022-23

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Grup de recerca sobre filosofia medieval i moderna (GRFMM) Col·laborador
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta