Botar al contingut

Dra. Antònia Juan Vicens

Dra. Antònia Juan Vicens
Professora titular d'universitat
Història de l'Art
  • Despatx CB22segon pisRamon Llull

Currículum

Currículum breu

Llicenciada per la Universitat de les Illes Balears en Història de l'Art (premi extraordinari) i doctora per la mateixa Universitat (2012, premi extraordinari).

Obtingué una beca de Formació de Personal Investigador (2006-2010) i des de 2011 treballa com a docent en el Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears. Ha participat en projectes d'investigació I+D de finançament estatal i en projectes d'innovació docent. Entre les seves publicacions s'hi compten els llibres Lapiscida vel ymaginarius. L'art de la pedra a Mallorca a la baixa edat mitjana (Publicacions de l'Abadia de Montserrat, Barcelona, 2014) i L'escultura arquitectònica del segle XV a Mallorca (Olañeta, 2019); també articles en revistes científiques i publicacions en obres col·lectives. Ha participat en congressos i seminaris d'àmbit nacional i internacional i ha realitzat estades de recerca a la Università degli Studi di Cagliari (2013), la Università degli Studi di Padova (2013) i al Centre d'Études Supérieures de Civilisation Médiévale (Université de Poitiers - CNRS, 2015). Membre del grup d'investigació GRESMED de la UIB. Les seves línies de recerca se centren en l'escultura arquitectònica d'època gòtica, en el col·lectiu dels artesans de la pedra i amb les seves relacions amb el Mediterrani occidental; l'orfebreria medieval i el paper de la dona a l'edat mitjana com a promotora i protagonista de l'art.

Ha impartit docència en estudis de llicenciatura, de grau i de màster sobre art medieval, art del Pròxim Orient, art clàssic, cultura visual, fonts, plans de divulgació de patrimoni, patrimoni i turisme, entre d'altres. Així mateix ha impartit docència a la Università degli Studi di Cagliari en el marc del programa ERASMUS PDI i ERASMUS+.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
10305 - Plans de Divulgació del Patrimoni
  • Màster Universitari de Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió2019-20
  • Màster Universitari en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió2020-21, 2021-22, 2022-23, 2023-24
10317 - Treball de Fi de Màster
  • Màster Universitari en Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió2023-24
20255 - Orígens de l'Art i Pròxim Orient
20260 - L'Art de l'Antiguitat Tardana (s. IV-X)
20273 - Art Antic i Medieval a les Illes Balears
20279 - Treball de Fi de Grau d'Història de l'Art

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Estudis medievals (GRESMED) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta