Botar al contingut
 

Dr. Albert Flexas Oliver

personal.uib.cat/albert.flexas
Dr. Albert Flexas Oliver
Professor ajudant doctor
Psicologia Evolutiva i de l'Educació

Dr. Albert Flexas Oliver

personal.uib.cat/albert.flexas

Currículum

Currículum breu

Llicenciat en Psicologia, forma part des de 2008 del grup d'investigació competitiu Evolució i Cognició Humana (EvoCog), grup associat a l'Institut de Física Interdisciplinar i Sistemes Complexos (IFISC. UIB-CSIC). L'objectiu principal d'EvoCog és l'estudi dels processos cognitius que caracteritzen l'espècie humana. En concret, l'activitat investigadora d'Albert Flexas s'ha centrat en la comprensió de la capacitat humana per apreciar la bellesa i per distingir el que està bé del que està malament. Les seves investigacions principals aprofunditzen en les bases biològiques dels processos d'apreciació estètica (neuroestètica) i cognició moral (neuroètica), i han estat publicats en revistes com Proceedings of the National Academy of Sciences, PLOS one, Social Cognitive and Affective Neuroscience i Frontiers in Human Neuroscience, entre d'altres. Va obtenir el premi extraordinari de doctorat del bieni 2013-14 en el programa de doctorat de Cognició i Evolució Humana.

L'any 2014 també obtingué l'acreditació provisional per exercir activitats sanitàries en unitats assistencials privades i consultes de psicologia autoritzades de les Illes Balears, certificació que el 2018 se fa definitiva i extensiva a tot el territori nacional.

Paral·lelament, és guionista i productor audiovisual a Mallorca Creativa, entitat que va contribuir a fundar. Alguns dels seus curtmetratges han estat guardonats a festivals de cinema internacionals i projectats a ciutats tan dispars com Londres, Zagreb, Hong Kong, Singapur i Los Angeles. La seva experiència en narrativa (storytelling) i emprenedoria (entrepeneurship) ha estat també aplicada en càpsules formatives d'innovació docent i assessoria d'emprenedors. En la mateixa línia, va ser professor de Marketing en el Grau de Publicitat i Relacions Públiques del Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez.

El 2015 es va traslladar a la península per exercir de Director del Grau de Psicologia a la Universitat Isabel I, participant activament en tots els processos de gestió acadèmica, innovació docent i garantia de qualitat, i també impartint assignatures que tenen que veure amb la pràctica professional, la neuropsicologia i la comunicació.

Des de finals de 2017 torna a ser professor del Departament de Psicologia de la UIB.

Docència

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2018-19

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
21314 - Motivació i Emoció
21324 - Pensament i Llenguatge
22201 - Psicologia del Desenvolupament
21302 - Psicologia del Desenvolupament al llarg del Cicle Vital I
21305 - Psicologia del Desenvolupament al llarg del Cicle Vital II
11204 - Recerca Avançada en Neurociència Cognitiva

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
10045 - Estètica Experimental
  • Màster Universitari de Cognició i Evolució Humana 2013-14
1924 - Psicologia de l'Art
21314 - Motivació i Emoció
21319 - Memòria i Cognició
21324 - Pensament i Llenguatge
21336 - Psicologia de l'Art

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Evolució i cognició humana (EVOCOG) Membre
Investigació en Desenvolupament, Educació i Llenguatge (I+DEL) Col·laborador
Google+ UIB