Botar al contingut
Escolta

Dr. Julián García Comendador

Dr. Julián García Comendador
Professor permanent laboral
Geografia Física
  • Despatx 31primer pisBeatriu de Pinós

Currículum

Currículum breu

Professor Permanent Laboral en el departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears, integrat en el grup de recerca Medhycon (http://medhycon.uib.cat/index.html), en el qual desenvolupa una línia de recerca centrada en geomorfologia fluvial, hidrologia, transport i traçat de sediment en conques mediterrànies afectades per processos del canvi global. Secretari de l'Observatori de Riscos Naturals i Emergències de les illes Balears (RiscBal; UIB-GOIB).

Graduat en Geografia (2015) per la Universitat de les Illes Balears (UIB), obtenint el premi extraordinari de fi de grau. El darrer curs va obtenir, en concurrència competitiva, beca de col·laboració d'estudiants amb els departaments universitaris per a la promoció a la iniciació en la recerca desenvolupant el projecte 'Ús d'imatges aèries hiperespectrals en combinació amb tècniques radioisotòpiques: avaluació de l'impacte dels incendis forestals en la transferència de sediment en una conca de drenatge del Pariatge, Mallorca'.

Màster Universitari en canvi Ambiental: Anàlisi i Gestió (2015-2016) per la Universitat de Girona (UDG) - Institut de Medi Ambient (IMA) amb una nota mitjana d'Excel·lent. Postgrau: Expert Universitari en Tècniques Docents Universitàries (2020). Universitat de les Illes Balears, (16 ECTS).

Doctor en Geografia per la Universitat de les Illes Balears (2021). Va realitzar el doctorat amb un contracte de Formació de Professorat Universitari -FPU; Ministeri d'Educació, Cultura i Esports (FPU15/05239)- en el departament de Geografia de la Universitat de les Illes Balears. El resultat va ser una tesi per compendi d'articles científics titulada 'Sediment fingerprinting and hydro-sedimentary monitoring as tools for catchment management in Mediterranean environments', obtenint com a qualificació Excel·lent Cum laude amb menció internacional.

Durant el període de doctorat va realitzar dues estades a l'estranger de tres mesos cadascuna (6 mesos en total), més concretament al Luxembourg Institute for Science and Technology (LIST), Esch-sud-Alzette, Luxemburg; finançades per beques en concurrència competitiva de la Secretaria d'Estat d'Universitats, Recerca, Desenvolupament i Innovació.

Ha impartit un total de 913 hores de docència; 871 hores en els graus de Geografia, Biologia i Educació Infantil de la Universitat de les Illes Balears i la resta (42) en docència universitària internacional. Específicament, 30 h en un projecte de cooperació amb la Université Sultan Moulay Slimane (Marroc) i 12 hores en el programa Erasmus+ KA107.

Ha publicat un total de 23 articles en revistes científiques, 20 d'elles indexades en Journal Citation Reports: 16 en revistes del primer quartil (Q1) i 4 en el segon (Q2). Igualment, 3 capítols de llibre i 1 article en revista de divulgació científica.

Ha participat en 49 comunicacions orals o pòsters en congressos nacionals i internacionals. Va ser membre del comitè organitzador del Seminari Internacional sobre planificació i gestió del risc d'inundacions en ambients mediterranis (2019). Va participar com a ponent convidat en la Thematic school, TRACING 2021: Emerging strategies of sediment and contaminant tracing in catchments and river systems, presentant la ponència How to trace sediment sources in burned catchments? A més, és membre d'equip investigador en 12 projectes nacionals i europeus. Finalment, en l'actualitat és IP d'un projecte d'innovació docent.

Orcid: 0000-0001-9499-746X

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
21102 - Cartografia
21125 - Pràctiques Externes de Geografia I
21126 - Avaluació d'Impacte Ambiental
21127 - Geografia del Paisatge
21131 - Anàlisi Geogràfica Integrada
21132 - Treball de Fi de Grau de Geografia
21133 - Gestió de Recursos Hídrics
21137 - Tècniques de Laboratori en Geografia Física
22022 - Coneixement del Medi Natural i la seva Didàctica
22031 - Treball de Fi de Grau d'Educació Infantil

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Hidrologia i ecogeomorfologia en ambients mediterranis (MEDhyCON) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB