Botar al contingut
Escolta

Jaume Pomar Pons

Jaume Pomar Pons
Professor associat
Psicobiologia
  • Despatx 276segon pisInterdepartamental
  • Sala de reunions 006planta baixaServeis Cientificotècnics i IUR

Currículum

Currículum breu

Soc Llicenciat en Psicologia, Màster Universitari en Neurociències i Expert Universitari en Neuropsicologia. Psicòleg General Sanitari i acreditat en el Col·legi General de la Psicologia d'Espanya com a Psicòleg Expert en Neuropsicologia Clínica. Membre de diverses societats científiques i professionals dins de l'àmbit de la neuropsicologia i la salut com ara el Col·legi Oficial de Psicòlegs dels Illes Balears (*COPIB Número de col·legiat B02183), Secció de Neuropsicologia de la Societat Espanyola de Neurologia (*SEN), Membre Ordinari Divisió de Psicologia de la Salut (*PsiS) Subdivisió de Neuropsicologia *CGPE, Membre Ordinari de la Divisió de Neuropsicologia Clínica (*NPsiC) del *CGPE, Vocal de la Secció de Neuropsicologia del *COPIB.

Soc propietari, Neuropsicòleg Clínic i Psicòleg General Sanitari en el Centre de Neuropsicologia *Intelecta *Neuro (www.intelectaneuro.com) -amb el registre sanitari 3724 -amb base en Mallorca, realitzant avaluació, orientació diagnòstica i intervenció dels diferents trastorns neuropsicològics tant en el neurodesenvolupament com en l'edat adulta (Dany Cerebral Adquirit, Neurodegeneratives, Epilèpsies, *TDAH *infantojuvenil i adulta, Dislèxia, Discalcúlia, Disortografies,...) i de la vellesa, tant normal com patològica.

Membre del grup de recerca Neuropsicologia i Cognició (*NeuroCog, www.neurocog-uib.com) que forma part de l'Institut de recerca en Ciències de la Salut (*IUNICS) de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i de l'Institut de Recerca en Salut dels Illes Balears (*IdisBA).

Cofundador el Grup de Treball de Neuropsicologia del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes Balears, que vaig coordinar des del 2015 fins al 2021.

Col·laborador del grup de recerca 'NEUROFISIOLOGIA DEL SOMNI I DELS RITMES BIOLÒGICS' UIB-*IUNICS.

A nivell de recerca, vull destacar que en l'actualitat formo part de l'equip investigador, com a neuropsicòleg clínic diversos assajos clínics a l'Hospital Universitari Són *Espases (Palma), en la Unitat de Neurocrítics (UCI de Dany Cerebral Adquirit), com a membre del grup de recerca Neuropsicologia i Cognició, dins de l'Institut del *IdisBA, i entre altres recerques i assajos en els quals participo:

a) *Coinvestigador en '*Dexamethasone *for *the *treatment *of *traumatic *brain *injured *patients *with *brain *contusions *and *pericontusional edema *Study, a *prospective, *randomized *and *double *blind trial (*DEXCON *TBI trial)

b) *Biogen *Protocol 252BN201 *for *WCG *MedAvante-*ProPhase: *Coinvestigador en 'A *Multicenter, *Double-*Blind, *Multidose, Placebo-*Controlled, *Randomized, *Parallel-*Group, *Phase 2 *Study *to *Evaluate *the *Efficacy *and *Safety *of *Intravenous BIIB093 *for *Patients *with *Brain *Contusion.'

c) *Coinvestigador assaig clínic *REACT per a la seu a Mallorca (Hospital Universitari Són *Espases: Investigador Principal Dr. Javier Ibáñez, Cap del Servei de Neurocirurgia): *Phase 3 *study *with *clazosentan: *to *investigate *the *efficacy *and *safety *of *clazosentan *for *the *prevention *of *clinical *deterioration *due *to *vasospasm-*related *delayed cerebral *ischemia *in *patients *following *an *aneurysmal *subarachnoid *hemorrhage.

d) 'estudi observacional sobre els efectes de la dexametasona en l'edema *pericontusional: estudi amb ressonància magnètica de tensor de difusió'.

e) neuropsicòleg clínic en l'assaig clínic del promotor *vasopharm *gmbh i *icon *clinical *research: *Vas203/*iiii1/04,

Com a professor universitari la meva experiència docent se centra tant a nivell de Grau Universitari de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears (UIB) participant en l'assignatura de Fonaments de Psicobiologia i també en el Màster Oficial de Psicologia General Sanitària de la Universitat de les Illes Balears (UIB) impartint classes dins de les assignatures d'Avaluació i Intervenció Neuropsicològica i també en l'assignatura de Fonaments Professionals de la Psicologia Sanitària.

Tutoritzo pràctiques dins de l'àmbit de l'especialització en Neuropsicologia Clínica i també en alguns Màsters de Psicologia General Sanitària, a través de convenis amb diferents universitats: UIB, UOC, *UNED, *VIU entre altres. He participat en comunicacions, al mateix temps que també he estat diversos congressos moderador de *Posters revisor de comunicacions científiques de la Societat Espanyola de Neurologia (*SEN), Secció de Neuropsicologia.

A nivell de docència, també realitzo cursos i formacions per a diferents col·lectius centres i institucions, tant públiques, com concertades i privades, relacionades sempre

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11586 - Fonaments Professionals de la Psicologia Sanitària
11592 - La Intervenció Neuropsicològica i la Rehabilitació en Pacients Crònics
21307 - Fonaments de Psicobiologia

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Neurofisiologia del son i dels ritmes biològics Col·laborador
Neuropsicologia i Cognició (Neurocog) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB