Botar al contingut
Escolta

Dra. Marta Puxan Oliva

  • Despatx CB19segon pisRamon Llull

Currículum

Currículum breu

Marta Puxan Oliva (doctora en Humanitats, UPF, 2010) és investigadora contractada Ramón y Cajal a la Universitat de les Illes Balears. Ha estat professora en literatura anglesa, comparada i catalana a la Universitat Pompeu Fabra, a la Universitat de Harvard, a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Oberta de Catalunya. Va ser investigadora postdoctoral Marie Sklodowska Curie de la Comissió Europea al Departament de Literatura Comparada de la Universitat de Harvard (2012-5) i al Departament de Filologia Romànica de la Universitat de Barcelona (2015-2016). Entre 2017 i el 2020 va ser investigadora postdoctoral a la Universitat Oberta de Catalunya, on cofundà el grup Global Literary Studies Research Group, i professora associada a la Universitat de Barcelona.

És experta en teoria de la narració, estudis racials, estudis literaris globals i ecocrítica. Entre les seves publicacions destaquen el llibre Narrative Reliability, Racial Conflicts and Ideology in the Modern Novel (Routledge 2019) i les coedicons dels números especials amb Annalisa Mirizio «Rethinking World Literary Studies in Latin American and Spanish Contexts» del Journal of World Literature (2017), i amb Neus Roger i Diana Roig-Sanz 'Historicizing the Global: An Interdisciplinary Perspective,' Journal of Global History (2019). Ha publicat diversos articles en aquests camps a revistes com Journal of Narrative Theory, Amerikastudien, English Studies o Studies in the Novel.

Actualment treballa en un nou projecte sobre literatura comparada i oceans, en particular les narratives que tracten la criminalitat mediambiental al mar en la literatura i el cinema contemporanis i des d'un enfocament interdisciplinari.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11783 - Competència Literària: Bases Teòriques i Mètodes d'Investigació
  • Màster Universitari en Competència Lingüística i Literària: Investigació i Ensenyament2021-22, 2022-23
11804 - Treball de Fi de Màster
  • Màster Universitari en Competència Lingüística i Literària: Investigació i Ensenyament2022-23
20726 - Treball de Fi de Grau de Llengua i Literatura Catalanes
20730 - Literatura i Estudis de Gènere

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Literatura contemporània: estudis teòrics i comparatius (LiCETC) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB