Botar al contingut
 

Dr. David Abril Hervas

personal.uib.cat/david.abril
Dr. David Abril Hervas
Professor associat

Dr. David Abril Hervas

personal.uib.cat/david.abril

Currículum

Currículum breu

Llicenciat en Geografia i història (1998) i Doctor en Educació amb premi extraordinari (2013). Expert universitari en Animació Sociocultural i Especialització internacional en Epistemologies del Sud. En l'actualitat treballo com a consultor als àmbits de la sostenibilitat, l'educació i la intervenció social. Responsable de l'Escola Oberta Ciutadana de les fundacions Darder-Mascaró. Membre del Col·lectiu Alternatives per un nou model econòmic.

Experiència política i de gestió

Diputat al Parlament de les Illes Balears (2013-2018). Membre de diverses comissions parlamentàries, he participat en iniciatives legislatives relacionades amb el turisme i la sostenibilitat: l'impost d'estades turístiques (ITS), la regulació del lloguer vacacional, la modificació de la Llei del Turisme de les Illes Balears per tal d'incorporar indicadors socials i de sostenibilitat. Membre de la Comissió d'Afers socials i drets humans i de la Ponència per un Pacte Educatiu.

Director general de Canvi Climàtic i Educació ambiental del Govern autonòmic (2010-2011), a càrrec dels serveis de canvi climàtic, educació ambiental, gestió de residus, qualitat ambiental i Punt d'Informació Ambiental (PIA).

Director tècnic de l'Agència de Cooperació Internacional de Balears, ACIB (2007-2010), amb funcions de coordinació i supervisió de les àrees de cooperació i ajuda humanitària i educació per al desenvolupament. Impulsor del primer Pla Director de la Cooperació i de l'Estratègia balear d'educació per la desenvolupament.


Experiència docent i de recerca

Membre del grup INTER de recerca en educació intercultural. Estada de recerca al CCHS del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC, maig-agost 2018). Docent al Màster euro-latinoamericà d'Educació intercultural de la UNED, de les matèries Gestió de Polítiques públiques i Mediació social en contextos educatius. Docent de cursos de formació en matèria d'educació intercultural, racisme, cooperació internacional, educació de persones adultes, sostenibilitat i recerca educativa. Membre del Consell de redacció de la revista Quaderns d'Educació Contínua i de l'Instituto Paulo Freire d'Espanya.

Algunes publicacions:

Por una pedagogía del precariado. Reflexiones en torno a la educación de los jóvenes y la precariedad (2018). http://www.rizoma-freireano.org/por-una-pedagogia-del-precariado-25

Ciudadanía, educación y complejidad: miradas desde la ecopedagogía (2015). https://scielo.conicyt.cl/pdf/rda/n47/art10.pdfhttps://scielo.conicyt.cl/pdf/rda/n47/art10.pdf

El 15M com a espai d'aprenentatge ciutadà (2015). https://www.academia.edu/35324514/El_15M_com_a_espai_daprenentatge_ciutadà

Repensem Mallorca: de l'especulació a la construcció de la dignitat (2015)

http://www.lleonardmuntanereditor.cat/producte/repensem-mallorca-de-lespeculacio-a-la-construccio-de-la-dignitat/

Experiència al camp socioeducatiu i de formació de persones adultes

Tècnic de formació de joves al projecte europeu IB-Envol (Iniciativa Equal FSE) (2005-2006). Coordinador i facilitador del projecte d'IAP 'Barris del Món-Històries Urbanes' (www.quartiersdumonde.org, 2003-2007). Tècnic social i mediador intercultural a Càritas Diocesana (2005) i consultor extern del macroprojecte 'Codesenvolupament i Migracions' gestionat pel consorci Càritas-Fundació Deixalles (2003-2007).

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
11/02/2019 03/07/2019 dimecres 16.00 17.00 DESPATX DB 200 - EDIFICI JOVELLANOS

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2018-19

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
20521 - Economia Ambiental en Espais Turístics
22327 - Pràctiques II d'Educació Social
Google+ UIB