Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. David Abril Hervas

personal.uib.cat/david.abril
Dr. David Abril Hervas
Professor ajudant doctor
Sociologia

Dr. David Abril Hervas

personal.uib.cat/david.abril

Currículum

Currículum breu

Llicenciat en Filosofia i Lletres (secció: Geografia i història) (UIB, 1998). Doctor en Educació amb premi extraordinari (UNED, 2013). Expert universitari en Animació Sociocultural i Especialització internacional en Epistemologies del Sud. Responsable de l'Escola Oberta Ciutadana de les fundacions Darder-Mascaró. Editor d'IllaGlobal.com.

Interessos: ciutadania, interculturalitat, educació, Epistemologies del Sud, economia social i sostenibilitat, racisme i construcció dels discursos d'odi.

Grups de recerca: Desigualtats, Gènere i Polítiques públiques (UIB).

Experiència docent i de recerca

Membre del grup INTER de recerca en educació intercultural. Estada de recerca al CCHS del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC, maig-agost 2018). Docent al Màster euro-latinoamericà d'Educació intercultural de la UNED, de les matèries Gestió de Polítiques públiques i Mediació social en contextos educatius. Docent de cursos de formació en matèria d'educació intercultural, racisme, cooperació internacional, educació de persones adultes, sostenibilitat i recerca educativa. Membre del Consell de redacció de la revista Quaderns d'Educació Contínua i de l'Instituto Paulo Freire d'Espanya.

Papers: https://scholar.google.es/citations?hl=ca&user=jaXEfUwAAAAJ&view_op=list_works&sortby=pubdate

Experiència política i de gestió

Diputat al Parlament de les Illes Balears (2013-2018). Membre de diverses comissions parlamentàries, he participat en iniciatives legislatives relacionades amb el turisme i la sostenibilitat: l'impost d'estades turístiques (ITS), la regulació del lloguer vacacional, la modificació de la Llei del Turisme de les Illes Balears per tal d'incorporar indicadors socials i de sostenibilitat. Membre de la Comissió d'Afers socials i drets humans i de la Ponència per un Pacte Educatiu.

Director general de Canvi Climàtic i Educació ambiental del Govern autonòmic (2010-2011), a càrrec dels serveis de canvi climàtic, educació ambiental, gestió de residus, qualitat ambiental i Punt d'Informació Ambiental (PIA).

Director tècnic de l'Agència de Cooperació Internacional de Balears, ACIB (2007-2010), amb funcions de coordinació i supervisió de les àrees de cooperació i ajuda humanitària i educació per al desenvolupament. Impulsor del primer Pla Director de la Cooperació i de l'Estratègia balear d'educació per la desenvolupament.

Experiència al camp socioeducatiu i de formació de persones adultes

Tècnic de formació de joves al projecte europeu IB-Envol (Iniciativa Equal FSE) (2005-2006). Coordinador i facilitador del projecte d'IAP 'Barris del Món-Històries Urbanes' (www.quartiersdumonde.org, 2003-2007). Tècnic social i mediador intercultural a Càritas Diocesana (2005) i consultor extern del macroprojecte 'Codesenvolupament i Migracions' gestionat pel consorci Càritas-Fundació Deixalles (2003-2007).

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
09/09/2019 31/01/2020 divendres 11.00 12.00 Despatx 4 - Edifici Beatriu de Pinós

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2019-20

Assignatures on el professor imparteix docència
Assignatura Pla/campus on la imparteix
21956 - Programes i Projectes de Cooperació Internacional
22106 - Sociologia, Convivència i Educació
22510 - Sociologia de l'Empresa

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Estudi on la va impartir
20521 - Economia Ambiental en Espais Turístics
  • Doble titulació: grau d'Administració d'Empreses i grau de Turisme 2018-19
  • Doble titulació: grau d'Economia i grau de Turisme 2018-19
  • Grau de Geografia 2018-19
  • Grau de Turisme 2018-19
21956 - Programes i Projectes de Cooperació Internacional
22327 - Pràctiques II d'Educació Social
Google+ UIB