Botar al contingut

Dra. Marta Bassitta Sánchez

Dra. Marta Bassitta Sánchez
Professora ajudanta doctora
Genètica

Currículum

Currículum breu

Actualment soc ajudant doctor a l'àrea de Genètica de la Universitat de les Illes Balears. Doctorada en Biotecnologia Biomèdica i Evolutiva amb menció internacional (març 2021) i amb un Màster Universitari en Biotecnologia, Genètica i Biologia Cel·lular (octubre 2012) per la UIB. He gaudit d'una beca predoctoral FPI (CAIB) i una beca postdoctoral (ForInDoc) que em va permetre fer una estada a la Universitat de Barcelona, realitzant un projecte d'investigació per avaluar l'estructura poblacional, connectivitat i adaptació de poblacions de peixos (Diplodus puntazzo) del mar Mediterrani mitjançant eines genòmiques (2bRAD). També vaig fer una estada a la Universitat de Liverpool (LJMU) per aprendre a analitzar dades genòmiques obtingudes per mitjà de la tècnica ddRAD sequencing.

He estat contratada (capítol VI) amb diferents projectes: 1) MARFISH, que tenia com objectiu avaluar l'efecte de la protecció del medi marí en els recursos pesquers a través d'un enfocament multidisciplinari (tècniques bioquímiques, genètica molecular, conservació i processos de mobilitat i connectivitat) i 2) FISHGENOME, que es centrava en millorar la rendibilitat de la investigació pesquera i l'avaluació de poblacions mitjançant mètodes de seqüenciació genètica de nova generació. Coautora de nou publicacions a revistes d'alt impacte i 12 presentacions a congressos nacionals i internacionals.

El meu camp de recerca es centra principalment en la genètica de poblacions, genòmica de la conservació i processos evolutius en espècies terrestres i marines, utilitzant metodologies molt diverses com marcadors moleculars clàssics (ADN mitocondrial i nuclear), anàlisi de filogènies i delimitació d'espècies, PCR quantitativa (eDNA) i tecnologies de seqüenciació massiva (ddRADseq, 2bRAD, metabarcoding) per enfocaments genòmics.

Imparteixo assignatures al Grau de Biologia: Operacions Bàsiques de Laboratori, Pràctiques Integrades de Microbiologia i Genètica; al Grau de Bioquímica: Enginyeria Genètica i Genètica Humana; i al Grau de Medicina: Genètica Humana.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
20107 - Operacions Bàsiques de Laboratori
20117 - Pràctiques Integrades de Microbiologia i Genètica
21533 - Enginyeria Genètica

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
BIODIVERSITAT BALEAR Membre
Genètica humana i evolutiva Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta