Botar al contingut
Obert el termini d'admissió per canvi de seu
Del 13 de maig a les 9.30 h al 31 de maig a les 23.59 h de 2024

Dr. Juan Pons Bauzá

Dr. Juan Pons Bauzá
Professor ajudant doctor
Psicologia Bàsica

Currículum

Currículum breu

Llicenciat en psicologia per la Universitat de les Illes Balears (2013), màster en psicologia aplicada a l'activitat física i l'esport per la Universitat Autònoma de Barcelona (2014), i Doctor en Psicologia de la Salut i l'Esport per la Universitat Autònoma de Barcelona (2018).

Soc professor visitant de la Universitat de les Illes Balears des de l'any 2022. Durant el període 2018-2022, he sigut professor associat al Grau de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i també al Grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES). Durant el període 2014-18 vaig tenir una beca de Formació del Professorat Universitari (FPU) a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Soc membre del Grup d'Estudis en Psicologia de l'Esport i l'Activitat Física (GEPE), i a l'Institut de Recerca en l'Esport (IRE) de la Universitat Autònoma de Barcelona. La meva línia principal es centra en l'estudi de diferents factors personals i ambientals que influeixen sobre el benestar psicològic dels i les esportistes. Concretament, la recerca que he realitzat s'ha centrat en l'estudi de les estratègies de regulació emocional, de les competències de compaginació entre els estudis i l'esport, i del suport percebut de per part de l'entorn de l'esportista (pares/mares, entrenadors/es, club). Aquesta recerca inclou esportistes en etapa formativa tant amateurs com d'alt rendiment. En l'àmbit de l'educació física, també he col·laborat en diversos projectes orientats a millorar la qualitat de la motivació de l'alumnat envers la pràctica física. En conjunt, he participat en 5 projectes internacionals i 2 projectes Nacionals, relacionats amb aquestes temàtiques, havent publicat més de 10 articles en revistes indexades. A escala aplicada, col·laboro amb diversos clubs i institucions esportives interessats a incorporar la psicologia de l'esport a la seva forma de funcionar.

En l'àmbit de la docència, durant els últims 8 anys he impartit una àmplia docència en l'àmbit de la psicologia bàsica, incloent-hi assignatures d'introducció a la Psicologia al grau de ciències de l'activitat física i l'esport, i assignatures sobre diversos processos psicològics bàsics (e.g., Pensament i Llenguatge, Atenció i Percepció, Motivació i Emoció) al grau de psicologia. A més, he participat a dos Projectes d'Innovació Docent, sent-ne IP a un d'ells.

En l'àmbit personal, soc una persona entusiasta i oberta a noves idees, i oberta a col·laborar en nous projectes.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
21309 - Percepció i Atenció
21314 - Motivació i Emoció
21332 - Treball de Fi de Grau de Psicologia
21340 - Psicologia del Trànsit i Seguretat Vial

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Evolució i cognició humana (EVOCOG) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta