Botar al contingut

Dr. Josep Gunnar Horrach Armo

Dr. Josep Gunnar Horrach Armo
Professor Titular Laboral
Dret Internacional Privat
Facultat de Dret (vicedegà)
  • Despatx DA131 / Deganat Facultat de Dretprimer pisGaspar Melchor de Jovellanos

Currículum

Currículum breu

- Cap d'estudis del grau de Dret i del doble grau d'ADE i Dret (GAD2)

- Vicedegà de la Facultat de Dret

I. Formació

Graduat en Dret per la Universitat de les Illes Balears (UIB), obtenint el Premi extraordinari de carrera (FOU núm. 285, de 21 de setembre 2015) i el Premi al millor expedient acadèmic, atorgat conjuntament per la UIB i el Rotary Palma Ramon Llull ( promoció 2010-2014). Màster d'Advocacia per la UIB i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de les Balears (2015), obtenint el millor expedient acadèmic. Doctor en Dret Internacional Privat, obtenint la qualificació d'excel·lent cum laude per unanimitat i la menció de doctorat internacional (2020). La tesi doctoral va obtenir el premi Mariano Aguilar Navarro a la millor tesi doctoral en dret internacional privat (2019-2021) concedit per l'Associació Espanyola de Professors de Dret Internacional i Relacions Internacionals (AEPDIRI).

II. Docència

Professor de la Facultat de Dret des de l'any 2016 (passant per diverses situacions administratives: professor ajudant, professor ajudant doctor, professor contractat doctor interí i professor titular laboral). Actualment ocupa la plaça de professor titular laboral de Dret internacional privat, impartint docència a les assignatures de Nocions bàsiques de dret, Dret internacional privat (Grau i Màster) i Dret processal civil internacional. Imparteix docència al Grau en Dret, el doble Grau en Administració d'empreses i Dret (GAD2), el Grau en Economia, el Grau en Administració d'empreses i al Màster d'Advocacia.

Té dos complements de reconeixement a la docència (estatal i autonòmic) i ha participat activament en múltiples projectes en matèria d'innovació docent, i l'investigador principal en tres. Ha participat com a ponent a diversos congressos nacionals i internacionals sobre un ampli ventall de metodologies docents (aula invertida, debats jurídics, mapes mentals, eines digitals, pòsters jurídics, intel·ligència artificial, etc.) i ha publicat una desena de capítols de llibre en matèria d'innovació docent, destacant-ne la publicació dedicada a la intel·ligència artificial ia la possible prevenció del frau acadèmic.

III. Investigació i transferència

1. Principals línies de recerca: a) Plataformes virtuals i competència deslleial: S'inicia amb la investigació doctoral i culmina amb una monografia publicada per l'editorial Marcial Pons el 2022. Aquesta monografia ha estat recensionada a la Revista Electrònica d'Estudis Internacionals (REEI, núm. 45, 2023) i a la Revista Espanyola de Dret Internacional (REDI, vol. 75, núm. 1, 2023). En aquesta línia de recerca s'emmarquen diverses publicacions en forma d'articles de revista i de capítols de llibre. A més, està relacionada amb dos projectes de recerca dels quals ha format part: «Tractament Legal del Turisme col·laboratiu i Plataformes en línia» (1.0.1.2018-30.09.2021), i «Plataformes d'intercanvi electrònic i nous models econòmics disruptius; problemàtica jurídica. En particular, el denominat lloguer turístic de vacances» (1.11.2020-31.12.2022).

b) El DIPr en l'àmbit dels smart contracts, la tecnologia blockchain i els criptoactius: Aquesta segona línia de recerca s'inicia el 2020 després d'acabar la tesi doctoral, publicant el 2021 un article al REEI titulat «els acords atributius de jurisdicció a l'àmbit dels smart contracts i la tecnologia blockchain» i, així mateix, diversos capítols de llibre tractant diferents qüestions en matèria de contractes intel·ligents i la tecnologia dels registres distribuïts des de l'òptica del DIPr. Actualment aquesta línia de recerca està en desenvolupament, i es prepara una monografia en matèria de plataformes de criptoactius des del punt de vista del DIPr. Per completar això, forma part del projecte de recerca estatal titulat: «Intel·ligència artificial i dret: anàlisi de la responsabilitat dels danys derivats de l'ús de sistemes d'intel·ligència artificial (IARES)».

c) Estudis en altres disciplines del DIPr: Cal destacar l'anàlisi de l'aplicació del dret interregional en el marc del Reglament 650/2012, la validesa de les mesures antiprocés o l'aplicació del fòrum necessitatis en l'àmbit dels drets humans.


2. Altres mèrits de recerca:

a) Dues estades de recerca al Max-Planck-Institut für ausländisches und internationales Privatrecht (Hamburg, Alemanya), de tres mesos cadascuna (2017 i 2018).

b) Avaluador extern per a diverses revistes especialitzades en DIPr: REDI, REEI i bitàcola Millenium DIPr.

c) Més de 20 participacions actives a Congressos, seminaris i jornades en forma de ponències, comunicacions o conferències.

d) Assistència a més de 40 congressos, jornades, seminaris nacionals i internacionals.

e) Obtenció d'un sexenni estatal i un sexenni autonòmic de recerca.

f) Realització de diverses publicacions centrades en la divulgació científica.


IV. Gestió universitària

1. Vicedegà Cap d'estudis del Grau en Dret i del doble grau en Dret i Administració d'empreses (des de febrer de 2024): Té atribuïdes totes les competències que el deganat ha transferit a aquest vicedeganat (gestió d'horaris, cronogrames, guies docents, resolució de conflictes, interpretació i aplicació del Reglament acadèmic en el grau de Dret i GAD2, entre d'altres).

2. Coordinador de les seus de Menorca i Eivissa en el grau en Dret (des de febrer del 2024): Aquesta tasca la realitza juntament amb la degana de la Facultat de Dret.

3. Responsable de les xarxes socials de la Facultat de Dret (des de febrer de 2024).

4. Secretari de la Comissió Acadèmic de Doctorat (2021-2024): Té com a finalitat principal orientar els doctorands, aprovar els tràmits rellevants (controls anuals, dipòsit i defensa de la tesi doctoral, etc.), gestionar la seva Aula digital, realitzar anualment plans de millora i informes dautoavaluació, coordinar i convocar els seminaris de doctorands, emetre certificats, aprovar les actes de la comissió, etc.

5. Secretari de la Comissió de Garantia i Qualitat del doctorat en Dret (2021-2024): Té com a finalitat principal supervisar el funcionament correcte del programa de doctorat en Dret i redactar i aprovar les actes de la comissió.

6. Membre de la CGC del Màster d'Advocacia (des del 2024).

7. Membre del Comitè AEPDIRI d'investigadors/es en les primeres etapes de la carrera universitària (des del 2022): Té com a objectiu coordinar i fomentar activitats per als investigadors de Dret internacional en les primeres etapes de la carrera acadèmica.

Docència

Horari de tutories

Hores de tutoria del professor
Data d'inici Data de fi Dia Hora d'inici Hora de fi Lloc
02/09/2024 31/07/2025 dimecres 12.00 14.00 DA131

Direcció de tesis

Director de tesis l'any acadèmic 2024-25 als programes de doctorat següents:

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
20400 - Nocions Bàsiques de Dret
20430 - Dret Internacional Privat
20432 - Treball de Fi de Grau de Dret
Facebook de la UIB Bluesky de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB
Google+ UIB
Escolta