Botar al contingut
Escolta

Dra. Isabel Crespi Riutort

Dra. Isabel Crespi Riutort
Professora ajudanta doctora
Filologia Catalana

Currículum

Currículum breu

Isabel Crespí és lingüista i professora ajudant doctora al Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears (UIB). També és membre del Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears (GRESIB) i col·laboradora externa del Centre for Catalan Studies de la Universitat Queen Mary de Londres. 

L‘any 2020 es va doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona, en el programa de Ciència Cognitiva i Llenguatge, amb una tesi titulada Aspecte i estructura argumental en les construccions passives del català i dirigida per la doctora Gemma Rigau. Amb aquesta tesi, Isabel Crespí va rebre el premi extraordinari de doctorat. Del 2020 al 2022 va ser professora de català a la Universitat Queen Mary de Londres i coordinadora del Centre for Catalan Studies d’aquesta universitat.

Les seves línies de recerca se centren en la sintaxi teòrica i la interfície lèxic-sintaxi. Li interessa l’aproximació a la sintaxi des de la perspectiva neoconstruccionista i, concretament, les propostes desenvolupades en el marc de la nanosintaxi. Ha analitzat l'estructura eventiva i argumental de les construccions passives en català i en altres llengües romàniques i actualment revisa el comportament dels verbs ser i estar en català. D'altra banda, també fa recerca sobre l'ensenyament i aprenentatge de la llengua com a L1 i com a llengua addicional, i sobre l'elaboració de material didàctic per a l'ensenyament de la gramàtica. En aquest sentit, ha participat en la creació d'unitats de llibres de text per a l'ensenyament de la llengua catalana per a editorials com Cruïlla i Edebé.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb la professora per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11796 - Sociolingüística i Pragmàtica del Català
  • Màster Universitari en Competència Lingüística i Literària: Investigació i Ensenyament2022-23
11804 - Treball de Fi de Màster
  • Màster Universitari en Competència Lingüística i Literària: Investigació i Ensenyament2022-23
22130 - Literatura Catalana i Universal per a l'Educació Primària
  • Grau d'Educació Primària2022-23
22131 - Habilitats Lingüístiques per a l'Educació Primària: Ensenyament-Aprenentatge de la Llengua Catalana
  • Grau d'Educació Primària2022-23
22132 - Treball de Fi de Grau d'Educació Primària
  • Grau d'Educació Primària2022-23
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB