Botar al contingut
Escolta

Dr. Guillem Navarra Ventura

Dr. Guillem Navarra Ventura
Professor ajudant doctor
Psiquiatria
  • Despatx 008planta baixaServeis Cientificotècnics i IUR

Currículum

Currículum breu

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Girona (2013), Màster en Neuropsicologia Clínica Infantil i Adults per la Universitat Autònoma de Barcelona (2016), Postgrau en Transferència Tecnològica per la UPF Barcelona School of Management (2021) i Doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona dins del Programa de Doctorat en Psiquiatria (2021).

Habilitat com a Psicòleg General Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (2015) i acreditat com a Psicòleg Expert en Neuropsicologia Clínica pel Consell General de Col·legis Oficials de Psicòlegs d'Espanya (2018). Des del 2023, PDI de l'àrea de Psiquiatria del Departament de Medicina de la Universitat de les Illes Balears, investigador del grup de Recerca en Trastorns Mentals d'Alta Prevalença de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears, i professor col·laborador del Màster en Neuropsicologia Clínica Infantil i d'Adults de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 2018, investigador adscrit al CIBER de Malalties Respiratòries. Des del 2016, professor col·laborador del Estudis de Psicologia de la Universitat Oberta de Catalunya.

Entre 2016 i 2021, investigador predoctoral del grup de Recerca en Trastorns Afectius i Neurociència Cognitiva de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí, reconegut per l'AGAUR (2017/SGR/1292, IP Dr. Narcís Cardoner) i el CIBER de Salut Mental (CB19/09/00029, IP Dr. Diego Palao). La seva tesi doctoral, presentada com a compendi de publicacions i qualificació Excel·lent Cum Laude, va estudiar les diferències de grup i sexe en la cognició social entre persones amb esquizofrènia, persones amb trastorn bipolar i persones sanes. Com a investigador predoctoral també va participar en projectes centrats en l'estudi de les bases neuroestructurals i neurofuncionals de la conducta humana mitjançant tècniques biològiques, de neuroimatge i neuropsicològiques, amb un interès especial en les formes refractàries de depressió unipolar i el comportament suïcida.

Entre 2018 i 2023, investigador postdoctoral del grup de Recerca Traslacional en Fisiopatologia Associada al Malalt Crític de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí, reconegut per l'AGAUR (2017/SGR/955, IP Dr. Lluís Blanch; 2021/SGR/01376/GRC, IP Dra. Candelaria de Haro) i el CIBER de Malalties Respiratòries (CB06/06/1097, IP Dr. Lluís Blanch). La seva línia d'investigació es va centrar en l'estudi de les alteracions neurocognitives i de salut mental que afecten els pacients crítics durant i després del seu ingrés a la unitat de cures intensives, amb un interès especial en l'impacte del delirium i la ventilació mecànica.

Entre 2022 i 2023, investigador postdoctoral del grup de Recerca en Trastorns Mentals d'Alta Prevalença de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut a la Universitat de les Illes Balears (IPs Drs. Miquel Roca i Margalida Gili), vinculat tant a projectes centrats en l'estudi de la conducta humana en pacients amb depressió unipolar i comportament suïcida com a projectes compartits amb l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí centrats en l'estudi de les seqüeles neurocognitives i de salut mental associades a la síndrome post cures intensives.

Autor y coautor de diversos capítols de llibre i múltiples articles científics en salut mental i pacient crític publicats a revistes internacionals indexades al Journal Citation Reports. Múltiples contribucions a congressos autonòmics, nacionals i internacionals en salut mental i pacient crític. Investigador principal i col·laborador en projectes autonòmics, nacionals i internacionals en salut mental i pacient crític finançats en convocatòries públiques i privades. Inventor del programa informàtic Early Neurocognitive Rehabilitation in Intensive Care.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Assignatures on imparteix docència. Any acadèmic 2023-24

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Transtorns mentals d'alta prevalença (TRAMAP) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB