Botar al contingut

Dr. Joan Ribot Riutort

Dr. Joan Ribot Riutort
Catedràtic d'universitat
Bioquímica i Biologia Molecular
  • Despatx Q031planta baixaMateu Orfila i Rotger (Química)

Currículum

Currículum breu

Biòleg i Bioquímic. Doctor en Bioquímica amb menció de Doctor Europeu i Títol Oficial d'Especialista en Bioquímica Clínica.

Imparteixo docència al grau de Bioquímica i al Màster Universitari i Doctorat Interuniversitari en Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada. He estat director del Màster Universitari Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada (2019-2020).

Investigador del grup de recerca Nutrigenòmica, Biomarcadors i Avaluació de Riscs (NuBE) del Laboratori de Biologia Molecular, Nutrició i Biotecnologia (LBNB) de la UIB, del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa Fisiopatologia de l'Obesitat i Nutrició (CIBEROBN), iniciativa de l'Institut de Salut Carlos III, i de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa). Membre també de la NutriGenomics Organisation (NuGO).

La meva recerca se centra en l'àmbit de la Nutrició Molecular i la Fisiopatologia Molecular, més específicament en l'estudi dels mecanismes moleculars implicats en el control pels components dels aliments dels processos cel·lulars i metabòlics en relació amb el control del pes corporal, l'obesitat i les complicacions metabòliques associades, el càncer i l'envelliment. A més, estic involucrat en la identificació i la validació de nous biomarcadors per a la caracterització i quantificació de les funcions fisiològiques relacionades amb l'alimentació i la salut.

Participo a diversos projectes de recerca i xarxes temàtiques finançats amb fons públics i en col·laboració amb la indústria. Autor de més de 50 articles de recerca originals, publicats en revistes de prestigi internacional, com ara: Progress in Lipid Research, Diabetes, Endocrinology, Nutrients, International Journal of Obesity, American Journal of Physiology, Obesity Research, Journal of Endocrinology, European Journal of Cell Biology, FEBS letters. .. Autor també de diversos capítols de llibres i revisions internacionals i de més de 100 comunicacions a Congressos i Reunions Científiques Nacionals i Internacionals. He codirigit 5 tesis doctorals relacionades amb la Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada. He estat Tutor de més de 25 Treballs de Fi de Grau i Fi de Màster. Així mateix, he estat Tutor de diverses beques d'alumne col·laborador en tasques de recerca i d'alumne en pràctiques d'empresa per a estudiants de darrers cursos de Grau.

M'agrada l'història, el protocol i aprendre a disfrutar de la música i de l'art.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
10280 - Seminaris d'Investigació en Nutrigenòmica
10285 - Seminaris de Desenvolupament i Innovació
  • Màster Universitari de Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada2019-20
  • Màster Universitari en Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada2020-21, 2021-22
11255 - Components Bioactius i Funcionals dels Aliments
11263 - Pràcticum
21503 - Biologia Molecular i Control Metabòlic
21508 - Laboratori Integrat I
21523 - Bioètica i Qualitat en els Laboratoris de Biociències
22703 - Bioquímica i Nutrició
  • Grau d'Infermeria (Pla 2016)2020-21
23031 - Bioquímica Clínica

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Nutrigenòmica, biomarcadors i avaluació de riscos Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta