Botar al contingut
Escoltar
 

Dr. Manuel Alejandro Barranco González

personal.uib.cat/manuel.barranco
Dr. Manuel Alejandro Barranco González
Professor titular d'universitat
Arquitectura i Tecnologia de Computadors
 • Despatx 115Primer pisAnselm Turmeda

  Dr. Manuel Alejandro Barranco González

  personal.uib.cat/manuel.barranco

  Currículum

  Currículum breu

  Cartagena (Murcia) 1979. Enginyer Superior en Informàtica (2003) i Doctor en Informàtica (2010) per la Universitat de les Illes Balears (UIB). Professor de universitat des de 2005. Professor contractat doctor en l'àrea de Tecnologia i Arquitectura de Computadors des de 2013. Ha impartit docència en els estudis d'Enginyeria Informàtica, Enginyeria Industrial, Grau en Enginyeria Informàtica, Grau en Enginyeria Industrial i Grau en Matemàtiques.

  Des de 2013 és el responsable de Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de la UIB per als intercanvis del programa Erasmus+ amb la Mälardalen University en Suècia. També és el secretari del Consell d'Estudis del Grau de Matemàtiques (CEGMat) de la UIB des de 2012.

  Les assignatures que ha impartit són les següents:

  20306 - Informàtica II (Computació) - Grau de Matemàtiques (GMAT)

  22449 - Sistemes Encastats - Grau en Enginyeria Informàtica (GEIN)

  22497 - Electrónica Digital - Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica (GEEI)

  22422 - Xarxes de Comunicacions Industrials - Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica (GEEI)

  10935 - Enginyeria del Rendiment - Màster Universitari en Tecnologies de la Informació (MTIN)

  21706 - Estructura de Computadors I - Grau en Enginyeria Informàtica (GEIN)

  0755 - Disseny de Sistemes Operatius - Enginyeria Informàtica (EIN)

  4676 - Electrònica Digital - Enginyeria Tècnica Industrial, Especialitzat en Electrònica Industrial (EEI)

  Els seus interessos d'investigació inclouen els sistemes de temps real amb garanties de funcionament (Dependable and Real-Time Systems), sistemes distribuïts tolerant a fallades (Fault-Tolerant Distributed Systems), sistemes adaptatius (Adaptive Systems), avaluació de les garanties de funcionament (Dependability Evaluation), xarxes de comunicació industrial y busos de camp (Fieldbuses). És coautor de més de 30 publicacions en conferències i revistes internacionals, i és coautor de tres patents. Algunes publicacions de les quals és coautor han guanyat el premi 'best paper award' en el congrés IEEE Workshop on Factory Communication Systems (WFCS) 2004; i el premi 'best work-in-progress paper award' en els congressos IEEE Conference on Emerging Technologies and Factory Automation (ETFA 2012) i WFCS 2014. També ha participat en diferents projectes nacionals d'investigació com a membre de l'equip investigador.

  Manuel Barranco va rebre la qualificació excel·lent cum laude en la seva tesi doctoral. Va realitzar el treball de la se va tesi en el marc d'una col·laboració entre dos grups d'investigació, el Systems Robotics and Vision (SRV) group de la UIB i el grup Embedded Systems Lab (ESL) of IEETA de la Universidade de Aveiro (UA), Portugal. Durant el seu doctorat va estar en la UA des de el 1 de Abril de 2004 fins el 31 de Juliol de 2005. Posteriorment, va dur a terme una estància post doctoral en el grup d'investigació Distributed And Real Time Embedded Systems (DARTES) de la Faculdade de Engenharia da Universidade de Porto (FEUP) des de el 1 de Octubre de 2010 al 4 de Febrero de 2011. Aquestes estàncies varen estar finançades respectivament per la beca d'estudis Bolsa Iniciação à Investigação Científica del IEETA, i una beca competitiva d'investigació denominada Bolsa de Investigação SFRH / BPD / 70317 / 2010 de la Fundação para a Ciência e a Tecnologia (FCT).

  Manuel ha servit com a membre del comitè de programa del congrés ETFA 2014, i va ser membre del comitè d'organització local del congrés ETFA 2009. En 2015 servirà com Financial Chair del congrés WFCS 2015. A més, ha actuat com revisor tècnic de diferents congressos internacionals del IEEE (ETFA, WFCS, IECON, TIME, INDI, RTN) i revistes del IEEE del primer quartil, com el TII, TIE y el TVT.

  Docència

  Horari de tutories

  Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

  Docència dels 5 anys anteriors

  Assignatura Informació a l'estudi on on la va impartir
  11571 - Treball de Fi de Màster
  11769 - Connectivitat i Integració de Sistemes a IoT
  • Màster Universitari en Sistemes Intel·ligents2019-20
  21725 - Treball de Fi de Grau d'Enginyeria Informàtica
  • Grau d'Enginyeria Informàtica2015-16
  22422 - Xarxes de Comunicació Industrials
  22449 - Sistemes Encastats
  22497 - Electrònica Digital

  Recerca

  Grups de recerca

  Grup Tipus de participació
  Sistemes, Robòtica i Visió (SRV) Membre
  Google+ UIB