Botar al contingut

Dr. Manuel Alejandro Barranco González

Dr. Manuel Alejandro Barranco González
Professor titular d'universitat
Arquitectura i Tecnologia de Computadors
  • Despatx 115primer pisAnselm Turmeda

Currículum

Currículum breu

Manuel Barranco va néixer a Cartagena (Murcia) en 1979. És Enginyer Superior en Informàtica (2003) i Doctor en Informàtica (2010) per la Universitat de les Illes Balears (UIB). És Professor Titular de Universitat en el Dep. de Ciències Matemàtiques i Informàtica, dins l'àrea de Tecnologia i Arquitectura de Computadors. Var ser Secretari del Consell d'Estudis del Grau de Matemàtiques (CEGMat) des del 2012 fins el 2015; és el Coordinador de Mobilitat dels estudis de Grau d'Enginyeria Informàtica (GEIN) de la Escola Politècnica Superior de la UIB (EPS) des del 2015; i forma part de la Comissió de Direcció del DMI des de el 2020.

Ha co-supervisat 2 tesis doctorals (actualment co-supervisant 1 més), i diferents treballs final de màster, de carrera i de grau en Enginyeria Informàtica i Enginyeria Industrial (Especialitat en Electrónica Industrial). Aquests treballs varen rebre la qualificació de 'Excel·lent'. Ha participat en diferents projectes d'investigació nacional, com membre de l'equip investigador.

Els seus interessos d'investigació inclouen els Dependable and Real-Time Systems, els Fault-Tolerant Distributed Systems, els Adaptive Systems, la Dependability Evaluation d'aquests sistemes, les xarxes de comunicació industrial, els Fieldbuses i els stàndards TSN Ethernet.

És coautor de més de 50 publicacions en conferències i revistes internacionals amb revisió per parells, i de tres patents per millorar la fiabilitat del bus CAN. Algunes d'aquestes publicacions guanyaren els premis: best paper award en el IEEE WFCS 2004; best work-in-progress paper award en el IEEE ETFA 2012, i best work-in-progress paper award en el WFCS 2014 i en el WFCS 2016.

Ha impartit docència en Enginyeria Informàtica (EIN), Enginyeria Tècnica Industrial Espec. en Elect. Ind. (EEI), Grau en Enginyeria Informàtica (GEIN), Grau en Enginyeria Industrial Espec. en Elect. Ind. (GEEI), Grau en Matemàtiques (GMAT), Máster Universitari de Tec. de la Informació (MTIN), Màster en Enginyeria Informàtica (MINF), ii Màster Universitari en Sist. Intel·ligents (MUSI) de la UIB.

Les assignatures que ha impartit són:

22449 - Sistemes Encastats - GEIN
22497 - Electrónica Digital - GEEI
22422 - Xarxes de Comunicacions Industrials - GEEI
11769 - Connectivitat i Integració de Sistemas en IoT - MUSI
11560 - Internet of Things - MINF
10935 - Enginyeria del Rendiment - MTIN
21706 - Estructura de Computadors I - GEIN
20306 - Informàtica II (Computació) - GMAT
0755 - Disseny de Sistemes Operatius - EIN
4676 - Electrònica Digital - EEI

Va rebre la qualificació excel·lent cum laude en la tesi doctoral. Realitzà la seva tesi en el marc d'una col·laboració entre el Systems Robotics and Vision (SRV) group de la UIB i el Embedded Systems Lab (ESL) group del IEETA de la Univ. de Aveiro (UA), Portugal. Realitzà una estància doctoral en la UA des de el 1 de Abril de 2004 fins el 31 de Juliol de 2005. Va dur a terme una estància post doctoral en el Distributed And Real Time Embedded Systems (DARTES) group de la Faculdade de Engenharia da Uni. de Porto (FEUP) des de el 1 de Octubre de 2010 al 4 de Febrer de 2011. Aquestes estàncies varen estar finançades respectivament per la beca d'estudis Bolsa Iniciação à Investigação Científica del IEETA, i la beca competitiva Bolsa de Investigação SFRH / BPD / 70317 / 2010 de la Fundação para a Ciência e a Tecnologia (FCT).

Ha servit com a membre del comitè de programa del IEEE ETFA des del 2014, i va ser membre del comitè d'organització local dels congressos IEEE ETFA 2009, IEEE WFCS 2015 i EAI ValueTools 2019. Ha servit com a revisor per diferents congressos internacionals amb revisió per parells IEEE (ETFA, WFCS, IECON, TIME, INDIN), i per a diferents revistes del IEEE de primer quartil (TII, TIE, TVT, RESS, TECS i el Ind. Elec. Magazine). És membre del IEEE/IES i el IES TCFA.

Docència

Horari de tutories

Cal concertar cita prèvia amb el professor per a fer una tutoria

Docència dels 5 anys anteriors

Assignatura Informació a l'estudi on la va impartir
11769 - Connectivitat i Integració de Sistemes a IoT
21706 - Estructura de Computadors I
  • Grau d'Enginyeria Informàtica2022-23
  • Grau d'Enginyeria Informàtica (Pla 2014)2022-23
22422 - Xarxes de Comunicació Industrials
22449 - Sistemes Encastats
22497 - Electrònica Digital
  • Grau d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica2019-20

Recerca

Grups de recerca

Grup Tipus de participació
Sistemes, Robòtica i Visió (SRV) Membre
Facebook de la UIB Twitter de la UIB Linkedin de la UIB Instagram de la UIB Youtube de la UIB Spotify de la UIB Telegram de la UIB
Google+ UIB
Escolta